Który lepszy PHILIPS LED 43PUS7855/12 vs Xiaomi Mi TV 4S

xXKUBAXx

New member
Zastanawiam sie miedzy wyborem tych dwóch telewizorów Xiaomi Mi TV 4S i PHILIPS LED 43PUS7855/12 .Który ma lepszą matryce i jasność i który wy byście wybrali?

xXKUBAXx

New member
Tv ma byc do netflix i yt pomieszczenie jest jasne dlatego zalezy mi zeby jasnosc nie byla najgorsza katy widzenia nie sa wazne tv bedzie stal na wprost i ktory system jest lepszy saphi czy android

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja też planuję w styczniu zakupić Philipsa ze względu że w nim da rade ułożyć liste kanałów ulubionych naziemno-satelitarą, w Xiaomi nie można się od nikogo dowiedzieć czy się da, czy nie. Szkoda że Kiki nie ma na sklepie Xiaomi czy Hisense.

Z Philipsa wolałbym model z nowym pilotem czyli 43PUS8505 bo 43PUS8535 ma stary z klawiaturą qwerty. Zastanawiam się jeszcze nad modelem 43pus7805 na Saphi, oraz Toshiba na własnym systemie Smart, ale na razie nie ma go u nas w sprzedaży.

Telewizji DVB-T czy DVB-S nie będziesz na telewizorze oglądał?

Ostatnia edycja:

igork

New member
Oczywiście że 43PUS7855/12. Jasność będzie dużo lepsza, a ambilight sprawi że tv będzie odczuwalnie większy. Jeżeli ma być do Netflixa to również wygrywa pod względem obsługi Dolby Vision. Jedynie brak androida, chociaż ten w Xiaomi nie będzie zbyt płynnie chodził po jakimś czasie także bez zastanowienia brałbym Philipsa.

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
Oczywiście że 43PUS7855/12. Jasność będzie dużo lepsza, a ambilight sprawi że tv będzie odczuwalnie większy. Jeżeli ma być do Netflixa to również wygrywa pod względem obsługi Dolby Vision. Jedynie brak androida, chociaż ten w Xiaomi nie będzie zbyt płynnie chodził po jakimś czasie także bez zastanowienia brałbym Philipsa.

Telewizor dla starszych rodziców i będą cały czas się pytać po co te przyciski z drugiej strony, przewracać, nie wiedzieć którą stroną trzymać itp.

igork

New member
Telewizor dla starszych rodziców i będą cały czas się pytać po co te przyciski z drugiej strony, przewracać, nie wiedzieć którą stroną trzymać itp.

Co do twojego pytania to model 43PUS7855 i 43pus8535 od frontu mają takiego samego pilota. Jedynie PUS8535 posiada klawiaturę qwerty która znajduje się na tylnej stronie pilota.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli masz na dołożenie to oczywiście 43PUS 8535.
Masz w specjalnej cenie dla niebieskich plus pakiet gratisów dodatkowo o wartości 500 zł
Opanują pilota spokojnie po 5 minutach.
A ambilight ich oczaruje.

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
Czemu model 43PUS8535 jest dostępny w elektromarketach i u Kikiego, a 43PUS8505 już nie?
https://www.ceneo.pl/94669225
https://www.ceneo.pl/95870104

Na Polskiej stronie Philipsa są oba
https://www.philips.pl/c-p/43PUS853...k-uhd-android-z-3-stronnym-systemem-ambilight
https://www.philips.pl/c-p/43PUS850...k-uhd-android-z-3-stronnym-systemem-ambilight

Tego roku i tak pilot z klawiaturą qwerty jest lepszy niż w zeszłym roku bo jest czarny a cyfry ma białe i jest bardziej przez to czytelny niż ten w zeszłym roku

43PUS8535_12-RCP-global-001

43PUS8505_12-RCP-global-001

Ostatnia edycja:

CineQ

New member
Pomiędzy tymi dwoma modelami zauważalna jest znaczna różnica w jasności szczególnie przy konsoli bądź materiale z netflixa ze względu na różnice HDR przemawiającą w stronę Philipsa. Obsługuje on Dolby Vision oraz HDR 10+ . Dodatkowo Ambilight będzie wprowadzał świetną atmosferę.

Petru23

Banned
Pomiędzy tymi dwoma modelami zauważalna jest znaczna różnica w jasności szczególnie przy konsoli bądź materiale z netflixa ze względu na różnice HDR przemawiającą w stronę Philipsa. Obsługuje on Dolby Vision oraz HDR 10+ . Dodatkowo Ambilight będzie wprowadzał świetną atmosferę.

Jesteś z Philipsa czy jak? Każdy Twój post to jego fgloryfikacja, nie ważne czy sensowna czy nie.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie trzeba niczego gloryfikować , bo to dobry model.
A mam podobną opinię - ambilight wprowadza ciepłą atmosferę.
Ci co mają mówią , że wprowadza świąteczną atmosferę.
W klasie to dobry model.

gpr

New member
a ja jestem ciekaw ile dodatkowych watów zżera ta atmosfera

i o ile tańszy byłby tv jesli by nie miał tego bajeru.

kola01

Well-known member
Bez reklam
Pobiera ok 2-3W a tańszy byłby pewnie o ok. 50-100 zł. Nie ma dyskusji. Na pewno lepiej mieć ambi niż nie mieć. Różnica cenowa pomijalna.
Szkoda, że inni producenci nie oferują takich rozwiązń.

SDman

Banned
Zwyczajnie nie mogą, a Philips przedłużył patent. Tak to rozwiązanie powinien mieć każdy TV. Po 4 latach z ambilight musiałem ciepłe światło dla obecnego TV PDP zastosować z tyłu.

kola01

Well-known member
Bez reklam
Wiem, że nie mogą. Ja się zastanawiam, czy nie przykleić na tył swojego TV, taśmy z białymi ciepłymi diodami LED, podpinanymi do gniazda USB w TV (zasilanie). Są gotowe rozwiązania na ALI z różną długością LEDów.
Zastanawiam się tylko, czy wystarczy jedna (np. 1m), którą bym przykleił poziomo na środku tyłu TV, czy kupić np. 3-4 metrową i nie polecieć po obwodzie. Może kupię obie na raz :razz:

Np. coś TAKIEGO (Link)

Ostatnia edycja:
Do góry