Porównywać obraz z Oleda do słabego edge leda nie wypada (gdzie normą jest słaba czerń i często obecny clouding matryca ips ,3 d pasywnego nei wymieniam bo i tak straciłes 3d bezpowrotnie nikt juz nie oferuje) bo to nie ta klasa...natomiast wcale nie jestem pewna jak( nie w trakcie testowego filmiku w markecie )wypadnie Oled ale w użytkowaniu w domowych warunkach do uniwersalnego zastosowania (film , gry na konsoli) w porównaniu do topowych lcd full led(czesto droższych niz Oledy) ...czerń jest w nich bardzo dobra ,kąty fatalne przy matrycy va ale nie da każdego uzytkownika ma to znaczenie,,,natomiast fora internetowe na całym swiecie wskazują na problemy z bielą ,zółcią ,częstych powidokach i wypaleniach w Oledach,,,wiec przewaga tej technologii po pierwotnych zachwytach nie są takie oczywiste
porównywać słabiutki lcd led Philipsa serii 7 (niewazne ze sprzed 4 lat) z Oledem 2017 jest bez sensu..krawedziak prawie kazdy hest wadliwy ..prosze porównać jakikolwiek krawędziowy tv z roku 2017 z lcd led full spzred 5 lat nawet..ten drugi go zmiażdzy dosztetnei czernia kontrastem i jakoscią obrazu pomimo ze jest stary...to nie wina rocznika tylko technoogii...potwiwrdze dwie rzezcy Ambilighta drogi przedmówco nic ci nie zastąpi ..natomiast elektronika i soft w Philach zawsze była do luftu(nawet w 9 serii),,sama miałam i mam czasami z tym problemy ..natomiast obraz w Phili 9607 rekompensuje ten ubytek...sadze ze na Oledzie nie pograsz tak jak ja 6 godzin na konsoli...bo ja słowo powidok znam tylko z neta(uzytkownicy palzm i Oledówto przytaczają) na Oledzie pzonasz jego moc na żywo
nie wszystko złoto co sie świeci.Smart w Philpsach istenieje tylko na papierze..moze coś poprawią aktualnie ale to najgorsza marka na rynku w oprogramowaniu.,,tv warto ocenić po roku dwóch a nie po tygodniu użytkowania...