Witam fachowców
niedługo zamierzam nabyć nowy 46 calowy tv, czytałem już trochę testów,opinii, oglądałem w sklepach,przeglądałem kilka for itd. wyłuskałem 3 modele z których z Waszą pomocą chciałbym wybrać ten właściwy.
1. SONY 46HX920 (ponoć ma dość wysoki input lag i crosstalk :/ ale może jest lub będzie to do wyeliminowania poprzez update firmware'u lub odpowiednią kalibrację?)
2. SAMSUNG UE46D8090/UE46D8000 (ponoć występuje clouding, ale może jest lub będzie to do wyeliminowania poprzez update firmware'u lub odpowiednią kalibrację?)
3.Philips 46PFL9705H ?
TV będzie wisiał na ścianie i będzie działać z
- kablowką z UPC, filmy full hd z laptopa/pc, okazjonalnie filmy bluray z ps3
zwracam uwagę m.in na:
- stosunkowo dobre 3D bez migotania/crosstalku
- w miarę nieduży/niezauważalny input lag (tv bedzie służyć również do grania na pc)
- jak najmniej odbijająca powierzchnia
- jak najlepsza jakosc 3d/2d z dobrą czernią
- żadnego smużenia czy pixelozy
- w miarę dobra konwersja 2D-3D
- w miarę częste aktualki firmware'u
Może ktoś ma jeden z wymienionych modeli (szczególnie nr 1 i 2) i by sie wypowiedział jak w praktyce po dłuższym Domowym użytkowaniu się one sprawują. Ewentualnie proszę też o sugestie o innych markach, Sharp, Toshiba itd.
Dziękuję :blagam:
1. SONY 46HX920 (ponoć ma dość wysoki input lag i crosstalk :/ ale może jest lub będzie to do wyeliminowania poprzez update firmware'u lub odpowiednią kalibrację?)
2. SAMSUNG UE46D8090/UE46D8000 (ponoć występuje clouding, ale może jest lub będzie to do wyeliminowania poprzez update firmware'u lub odpowiednią kalibrację?)
3.Philips 46PFL9705H ?
TV będzie wisiał na ścianie i będzie działać z
- kablowką z UPC, filmy full hd z laptopa/pc, okazjonalnie filmy bluray z ps3
zwracam uwagę m.in na:
- stosunkowo dobre 3D bez migotania/crosstalku
- w miarę nieduży/niezauważalny input lag (tv bedzie służyć również do grania na pc)
- jak najmniej odbijająca powierzchnia
- jak najlepsza jakosc 3d/2d z dobrą czernią
- żadnego smużenia czy pixelozy
- w miarę dobra konwersja 2D-3D
- w miarę częste aktualki firmware'u
Może ktoś ma jeden z wymienionych modeli (szczególnie nr 1 i 2) i by sie wypowiedział jak w praktyce po dłuższym Domowym użytkowaniu się one sprawują. Ewentualnie proszę też o sugestie o innych markach, Sharp, Toshiba itd.
Dziękuję :blagam: