Juz nie mniej a wiecej jestem blizej ...samsunga b850,ale piłka w grze,mimo ze mam N tv i kanałow HD sporo to chyba wybiore tv skalujacy lepiej w SD bo przez pare lat sie jeszcze przyda.w HD oba robia to rewelacyjnie a samsung mi sie lepiej podoba i robi wrazenie gruboscia a raczej cienkoscia! 29mm! mniej pali i wydaje mi sie ze tez lepej swieci,tak sadze po ogledzinach sklepowych ale wiadomo ze to zadne porownanie.Moim zdaniem jedyna wada samsunga to to ze nie nazywa sie panasonic,troche mniej ufam tej firmie ,jest nawet sklep w ktorym mozna go kupic za 6300 na raty 30x0,jest tanszy od panasa o jakies 50% wartosci playstation3 slim co tez ma znaczenie.Sumujac sam b850 jest od panasa v10 tanszy ,ładniejszy,oszczedniejszy i lepiej swieci(mniej wiecej ,zaleznie od obszaru porownan) tylko dlaczego jeszcze nie wisi na mojej scianie? oto jest pytanie? Na ktore da odpowiedz bezposredni test oko w oko ,a jak nie to zamowie do domu ta dwójke plus lcd led 9704 philips tak na wszelki ..Pionera odpuszczam mimo fantastycznego obrazu bo 5090 wyglada jak materac na scianie(sorrrry dla fanow)