Która technologia lepsza do odbioru z anteny dachowej

pies

New member
Witam wszystkich.
Mam problem z wyborem telewizora który ma odbierać głównie programy z anteny naziemnej. W grę wchodzą dwa typy Plazma lub Lcd. Muszę wybierać pomiędzy tymi technologiami bo dużych telewizorów kineskopowych praktycznie nie ma. Sygnał z anteny naziemnej jest dobry. Telewizor ma stać w rogu pomiędzy dwoma oknami wychodzącymi jedno na południe drugie na zachód, pokój ma 20m/kw. Fundusze ograniczone 2300zł. Czytałem 2-3 lata temu że jedynie tv plazmowe nadawały się do odbioru z anteny naziemnej bo tv lcd wówczas nie zdawały egzaminu, no ale teraz może nie ma różnicy jaki model. W tym temacie nie mam żadnego doświadczenia. Mój typ to tv plazmowy PANASONIC TH –37PV80 nie wiem czy to dobry wybór, czy odbiór na zwykłej antenie będzie zadawalający, a może jakaś sugestia. Może ktoś ma w tym temacie jakieś doświadczenie.
.Bardzo proszę o poradę.
Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez moderatora:

ArtS007

New member
Bez reklam
Po wklejenieu tekstu do pola edycyjnego forum, zaznacz go i kliknij pierwszy przycisk na pasku ikon (Remove Text Formatting). Inaczej czarny na czarnym nie wygląda najlepiej.

PV80, to dobry wybór.

ArtS :)

pies

New member
Witam ponownie
Dziękuję za poradę dotyczącą pisania postów i za doradę w wyborze telewizora. W poniedziałek zamawiam Panasonica.
Widzę że inni forumowicze raczej nie korzystają anten dachowych bo nikt nie podzielił się własnym doświadczeniem.
Pozdrawiam

pies

New member
Witam
Przed trzema tygodniami kupiłem wspomnianą plazmę i jestem zadowolony z Panasa. Obraz znakomity z mojej anteny dachowej, znacznie lepszy niż z lcd Toshiby 42XV500 Regza. Jeżeli ktoś ma taki sam dylemat z wyborem telewizora do odbioru z anteny dachowej, to polecam na pewno się nie zawiedzie.
życzę dobrego odbioru.
Pozdrawiam

Bogdan61

New member
Plazma

Dzisiejszse LCD-ki też są dobre do odbioru analowowego sygnału TV, ale w Twoim przypadku zdecydowanie polecam Ci plazmę, będziesz z niej bardziej zadowolony. Pozdrawiam.

Leeonsjo

New member
Bez reklam
Pies raczej nie bo ten obraz z anteny dachowej nie wyglada najlepiej na LCD lub Plazmie nawet na cyfrowym tunerze niektóre programy

Do góry