którą kamere wybrać ? ~2000zł

piotrek132

New member
Witam szukam kamery do 2000 zł
Poszukałem troche tu i ówdzie i to chyba najlepsze z nich
Panasonic HC-V700
Panasonic HDC-SD90
Sony HDR-CX260VE

Jak myślicie którą powinienem wybrać ?
z góry dzięki

Może jeszcze coś polecacie ?

krazy777

Member
Bez reklam
Wszystkie są dobre z tego co wyczytałem. Sam szukam kamery, tylko że półkę wyżej i ten sam dylemat hehe Sony czy Panas.

michaelangel

New member
Też szukam odpowiedzi na pytanie którą z tych kamerek wybrać. Sony 260ve trochę tańsze od panasonic V700 no i ma wbudowane 16gb i ku miej się skłaniam.

maderos

Member
Bez reklam
Kamera, ale do czego ms służyć? W jakich warunkach ma nagrywać? Jak w słabym oswietleniu to jvc lub canon. Reszta mniej istotna. W dzien praktycznie nie ma różnicy

michaelangel

New member
Która z tych dwóch (V700 czy 260VE) lepiej sprawdzi się w użytkowaniu w warunkach domowych? Chodzi mi o filmowanie przy świetle z energooszczędnej żarówki w mieszkaniu.

maderos

Member
Bez reklam
Chodziło mi o to, ze ja mialem tylko jeden punkt wg którego szukałem kamery, jak najlepszy obraz w slabych warunkach oswietleniowych. I tyle...

kegan

New member
Temat troszkę umarł...A szkoda bo właśnie również stoję przed wyborem Sony HDR-CX260VE czy Panasonic HC-V700.Zdaję sobie sprawę że uzyskanie jednoznacznej odpowiedzi będzie niemożliwe(jednemu lepiej jeździ się audi drugiemu bmw).Generalnie dla mnie jako amatorowi te dwie kamery odpowiadają tzn ich różnice niewiele mi mówią.
Ciężko zebrać jakiekolwiek opinie ,bo to stosunkowo nowy sprzęt , więc po prześledzeniu kilkunastu stron na tym forum i tego co udało mi się znaleźć w necie dalej nic nie wiem :(.Szukam kamery dla amatora który filmuje rodzinne uroczystości i wspomnienia z wakacji.
Panasonic ma w miarę dobre opinie , ma lampę(niewiem czy dla mnie przydatną), możliwość 3D(raczej też nie skorzystam ) Sony ma wbudowaną pamięć.Która lepiej sobie poradzi w ciemnych scenach ? która ma lepszą stabilizację ? Ceny są podobne.W sumie w domu mam tv panasonica więc..ale sony ma tę pamięć.Szału idzie dostać-może są ludzie którzy mają ten sprzęt więc napiszą parę słów.

P.s. W trakcie pisania tego postu zadzwonił kolega i zaproponował Canon LEGRIA HF M506 (droższy o ok200zł)

A wakacje tuż tuż...

Do góry