Konwerter adapter hi low do rca

venom200

Member
Witam tak jak w temacie kolega zakupił AV bez wyjścia pre i chciałby podłączyć wzmacniacz stereo pod niego.
Wiadomo że wyjść z końcówki mocy AV na rca wzmaka bezpośrednio podłączyć nie może.
Jaki byście konserter sygnału hi low do rca polecili.
Tylko nie pisać że to zdegraduje dźwięk itd bo to wiem

Disto

New member
Bez reklam
Ja zamiast takiego konwertera mam proste dzielniki oporowe i raczej degradacji nie słyszę. Ogólnie, czy ma to sens, skoro i tak się wzmocni charakter brzmienia wzmacniacza kinowego...?
Kup jakikolwiek hi low bo wszystkie działają chyba na tej samej zasadzie.
A to co zaproponował kolego powyżej, wydaje się być przysłowiowym naciąganiem audiofili na kasę.

Ostatnia edycja:

SternQuest

New member
Ja zamiast takiego konwertera mam proste dzielniki oporowe i raczej degradacji nie słyszę. Ogólnie, czy ma to sens, skoro i tak się wzmocni charakter brzmienia wzmacniacza kinowego...?
Kup jakikolwiek hi low bo wszystkie działają chyba na tej samej zasadzie.
A to co zaproponował kolego powyżej, wydaje się być przysłowiowym naciąganiem audiofili na kasę.
A mi się wydaje że urządzenie to - możliwości jakie daje - wcale nie ma wygórowanej ceny... Ale to tylko moja opinia.

Rafal7

Banned
Daj link do tego cuda.
Zastanawiam się co będzie jak zapomnisz wyłączyć któregoś urządzenia na tym dzielniku a włączysz drugie. Nie obawiasz się tego?

Rafal7

Banned
To chyba jest nawet lepsze niż to urządzenie gdzie trzeba wstawać i przełączać ręcznie, a to co kupiłeś jest bezobslugowe.

SternQuest

New member
Może ja czegoś nie rozumiem, ale jak to pobiera dźwięk z wyjścia głośnikowego amplitunera to po co wzmacniacz potrzebny? Przecież wtedy mamy dźwięk jakości amplitunera wzmocniony wzmacniaczem.

Rafal7

Banned
Może ja czegoś nie rozumiem, ale jak to pobiera dźwięk z wyjścia głośnikowego amplitunera to po co wzmacniacz potrzebny? Przecież wtedy mamy dźwięk jakości amplitunera wzmocniony wzmacniaczem.
Tak ale jak chcemy mieć kino i wzmacniacz stereo z odtwarzaczem cd na jednej parze kolumn to właśnie po to.

Disto

New member
Bez reklam
Ja to mam po to, aby korzystać z prawdziwego korektora dzwięku w tym dodatkowym mini wzmacniaczu, który zasila satelitki. Jaki efekt chce osiągnąć założyciel tematu nie wiem.
Można też sygnał z wyjść głośnikowych np. nagrywać na co kolwiek. Ogólnie taki konwerter zamienia wysoki sygnał z wyjść głośnikowych na niski line out. Jest też pełna separacja galwaniczna obu współpracujących urządzeń za pomocą transformatorków.

Ostatnia edycja:

venom200

Member
Adapter działa wyśmienicie.
Sprzęt został dopracowany.
Do muzyki CA SM6v2 plus NAD C350 po full tuningu.
Do filmów Onkyo636 bez pre out plus właśnie adapter który zamienia wysoki sygnał na low rca i jest podłączony do NAD,a który napędza w kinie dodatkowo fronty.
Naprawdę polecam rozwiązanie z tym adapterem można zakupić tanie AV bez pre out i cieszyć się dobrym kinem i wspaniałym stereo za umiarkowaną kasę

Do góry