Konsola + Dekoder + TV + Kino domowe

Zmstr84

New member
Do tej pory konsola i dekoder były podłączone do tv, jednak zapragnąłem puścić dźwięk na coś więcej niż głośnik telewizyjny i kupiłem dziś baaardzo budżetowy zestaw kina domowego.
Konsola - XBox One - jedyne wyjście to HDMI i podpięte jest do tv
Dekoder - nc+ ITI 5800S - puszczony przez HDMI do tv (dzisiaj przez chinche puściłem dźwięk do kina domowego)
TV - Samsung SGH40F6400 - nie widzę w nim wyjścia audio przez chinch a jedynie optyczne
Kino domowe - LG DH 4530-T - wyjście do TV puszczone przez HDMI, wejście audio możliwe jest przez chinche.

Chciałbym to wszystko zestroić tak, żeby było podłączone do tv, a z tv wychodził dźwięk wszystkich urządzeń na kino domowe. Jest jakieś złącze chinch z tyłu tv "audio L/R" ale podłączam, w tv ustawiam opcję głośników zewnętrznych i nadal jest cisza w kinie. Pozostaje mi konwerter cyfrowego dźwięku na chinche?

drosophilia

Active member
Bez reklam
nie obraz sie, ale troche dales ciala kupijac tego LG, no chyba, ze cena byla rewelacyjna. Dekoder tylko Dolby Digital.

Szkoda, ze nie uslyszysz na tym sprzecie dzwieku 5.1 z Xboxa One, czy nc+ :-(. Nie posiada wejscia hdmi, czu optycznego (koaksjal ewentualnie).

Disto

New member
Bez reklam
Brak wejścia optycznego to totalna kicha. Możesz to kino podpiąć pod scarta w tv, o ile ten ma wyjście audio. Ale wtedy usłyszysz tylko dźwięk tego co sam tv odbiera z anteny. Ostatecznie pozostaje wyjście słuchawkowe z telewizora podłączyć do czinczów kina. W obu przypadkach, dźwięk będzie tylko stereo.

" Jest jakieś złącze chinch z tyłu tv "audio L/R"
Zapewne jest to wejście IN a nie wyjście OUT.

Ostatnia edycja:
Do góry