Koncerty na BD.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja dzisiaj robiłem małe porządki i układałem koncerty i tak sobie pomyślałem że zapomniałem napisać o obejrzanym koncercie U2 w Paryżu.. Od strony technicznej dźwiękowo jak i pod względem obrazu naprawdę jest fajnie i nie można zbytnio do czegoś się doczepić.. sam koncert to tak jak kiedyś psiałem po obejrzeniu go w HBO - dla mnie super .. i każdy fan tego zespołu jak dla mnie powinien mieć taki koncercik na półeczce.. bo jest tego warty. Fajne w koncertach przy takich gwiazdach jest to że ludzie są w rożnym wieku od dzieci niemalże po osoby starsze.. ale tak się dzieje kiedy 4 facetów już nie młodych potrafi taką energia otoczyć słuchających że ludzie uwielbiają ich muzykę.
Szkoda tylko ze na tym forum bardzo mało ludzi kupuje koncerty bo niemalże na palcach można tutaj liczyć.. a tyle się pisało o tym jaki amplituner ( mam na myśli firmę ) jest najlepszy pod względem audio, a koncerty na pewno w ocenach takich pomagają. Niestety u nas w RP mało koncertów się sprzedaje, a więc i mało jest pozycji do kupna, a szkoda.. Większą popularnością cieszą się płyty cd i winylowe.

bramowicz1

Active member
Bez reklam
Do tego koncertu w Paryżu przymierzam się już jakiś czas. Większość wydań U2 na BD już mam jak i również DVD. Przydałoby się i to. Zrobię sobie jeszcze raz podgląd na YouTube i też to ogarnę. Zainteresowanie końcertami małe bo nadal nie są tanie. Ale dla chcącego nic trudnego, w sieci i to da się znaleźć za free.

Whiplash

New member
Bez reklam
A ja dziś nabyłem nowego Kreatora - Gods of Violence w wersji CD + Blu Ray z Wacken 2014. Polecam, za 65zl mamy ładne wydanie w digibook'u. Jak narazie leci sobie materiał studyjny i powiem, że miło sie słucha. Później zapoznam sie z Blu Ray :)

EDIT: Koncert na Blu Ray w 1080p24, dźwięk tylko PCM Stereo. O wiele lepsza jakość niż tego streamu z youtube. Fajna setlista, mieszanka nowych i starych "hitów", wulkan energii i dobrego Thrash metalu.

Ostatnia edycja:

Liter1979

Member
Bez reklam
Ja odebrałem koncert George Michaela - live in London jak obejrzę to napiszę kilka słów.. też dzisiaj odebrałem do kompletu sobie tego wykonawcy płytkę na cd Symphonica..:)

Symphonica - Michael George za 54,99 zł | Muzyka empik.com

Live In London - Michael George za 83,99 zł | Muzyka empik.com

Koncert George z Londynu mam już dość długo i co jakiś czas chętnie do niego wracam. Nie jest to koncert w którym są jakieś fajerwerki itd. jest tylko On i przeboje, przeboje, przeboje... Super się to ogląda i słucha !!! Co do jakości to się nie wypowiem, nie jestem żadnym znawcą, jak dla mnie jest jak najbardziej w porządku :) Z pewnością nie pożałujesz zakupu !!!

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Domyślam się że jako koncert to wielkie "szoł" to nie będzie :) G. M. raczej nie był z tych co by takie widowisko lubił.. natomiast jako całość mnie bardziej interesuje.. plus jego głos jest jak dla mnei naprawdę dobry..

Płytkę cd już przesłuchałem i podoba mi się .. jest to spokojna płyta bardziej na jak człowiek chce sobie odpocząć przy lampce dobrego trunku to taka muzykę sobie włącza , ale jest coś w tym i nie żałuję wydanej kasy..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
George Michael live in London zaliczony.. od strony technicznej - dźwiękowo bardzo fajnie i nie można się czepiać od strony obrazu tu troszkę można bo nie jest to taki czyścioszek jak niektóre koncerty choćby ostatnio oglądany i opisywany przez moją osobę U2 z Francji.. tam było lepiej.. ale nie oznacza że jest słabo ale.. są lepiej nagrane pod tym względem koncerty. Sam koncert też nie jest to wielkie "szoł" typu jak np koncert Pink z Australii ale generalnie jak ktoś lubi G.M to jest tak jak powinno być.. jest troszkę przyboi z jego repertuaru, ludzie się bawią , śpiewają razem z wokalistą, jest nawet jeden polski akcent :) także myślę, że Ci co bardzo lubią tego wykonawcę nie będą zawiedzeni.. skoro ja nie jestem jego mega fanem, a po prostu lubię niektóre jego piosenki i lubię jego głos i mi przypadł do gustu. Też co wbija się w oczy to fakt jak kamera pokazuje publiczność to jest naprawdę niesamowite, że dla jednej osoby tyle ludzi przychodzi na koncert - tam nie było gdzie wsadzić przysłowiowej "szpilki" piorunujące wrażenie to robi..

Ostatnia edycja:

gerus6

Active member
Bez reklam
lolek, musisz przyznać, że utwór "You have been loved" z tej płyty, cudowny, aż łezkę uroniłem (coś ostatnio bardzo wrażliwy się zrobiłem ;))

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pewnie że tak, a na koncercie już na zakończenie po piosence Freedom 90 widać było że G.M również się wzruszył.. ludzie w Anglii mega mają dal niego szacunek i zresztą nie tylko.. jak będę w domu to zapodam tutaj jeden teledysk z jego piosenka warto obejrzeć :) mi się podoba i sama piosenka też taka typowa "majkelowska"
Dla mnie on ma coś takiego w głosie co - nie wiem jak to napisać tak jak i np Adele, Celine Dion czy choćby A. Bocelli którego pierwszy raz posłuchałem w salonie jak Gość w sklepie puścił mi nagranie z koncertu z Toskanii i to wszystko na SF Olympica III z MF M6 500i jak usiadłem Kolego na sofie tak ze 3 piosenki posłuchałem..potem Pan był tak miły, że puścił mi na projektorze te same piosenki z koncertu BR i tak się zaczęła moja przygoda z tym mega tenorem.. Na tym koncercie jest jedna piosenka Dare to live z L. Pausini, gdzie razem z żoną obydwojgu nam łzy w oczach stanęły :) ale to nie jedyna świetna piosenka na tym koncercie bo choćby vivo per lei ... coś niesamowitego...Bóg odebrał mu wzrok ale dał mu mega głos...

PS. tv dobrze się sprawuje ?

Ostatnia edycja:

gerus6

Active member
Bez reklam
Szkoda, że tego utworu "You have been loved" z koncertu w Londynie nigdzie nie ma na You Tube, z pewnością ktoś sobie nie życzył z jakiejś rodziny pokazywanej na tych zdjęciach.
Tv po dwóch dniach okazał się za mały i codziennie zmniejsza się jeszcze bardziej ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Czy ma ktoś z Was ten koncert

Live 'Travelling The World' - Roxette za 90,99 zł | Muzyka empik.com

Fajne piosenki ale jak na YT posłuchałem kilka utworów z tego koncertu to nie wiem czy jest sens kupowania bo słychać ewidentnie że wokalistka po operacjach i generalnie chorobie która przebyła nie daje rady ze śpiewaniem na żywo.. To nie jest ta sama M. Fredriksson.. szkoda że jej zdrowie poleciało.. a jak to tak brzmi na BR jak na YT to nie wiem czy chce słuchać ją w takim wykonaniu ..

Ps w saturnie jest z 15-20 zl. taniej..

remmyhi

New member
To prawda, wokalistka w wielu miejscach nie daje rady, ale generalnie to nie przeszkadza, bo koncert jest niezły....

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka

Do góry