Komputer pod lg = brak sygnału

lvkk

New member
Witam, kupilem komputer z grafika gigabyte hd 6870, karta ma hdmi i 2 dvi, chce ją podlaczyć pod lg 50pv350 i skutek jest taki ze przez hdmi - hdmi jest laczenie i brak sygnalu po wybraniu wejscia hdmi w tv, to samo poprzez dvi do karty i hdmi w tv, obie czynnosci na kablach bez przejsciowek. Na komputerze nie ma nawet systemu , czy to moze byc przyczyna? Znajomy informatyk powiedzial ze juz pod biosem powinien dzialac ale nic z tego. Nie mam zwyklego monitora wiec jestem w kropce, jakies rady?

(Cy)Gorg

New member
Bez reklam
Witaj,

Formalnie powinien się zgłosić przy podłączeniu HDMI w trakcie inicjacji BIOSu ale nie próbowałem tego robić bez monitora, który szukany jest przez kartę graficzną jako pierwszy "ekran". Rada: podłącz kompa z TV kablem przez d-sub, w zestawie powinna być przejściówka dvi-dsub dla karty. Po zainstalowaniu systemu ustaw jako pierwszy ekran z łączem HDMI lub pozostań na podłączeniu przez D-sub.

Pzdr.,
(C)G

lvkk

New member
Podlaczylem przez dsub i efekt taki sam czyli brak sygnalu, zarowno przez radeona jak i zintegrowana grafike ;/

(Cy)Gorg

New member
Bez reklam
Zakładam, iż po podpięciu przez d-sub przełączyłeś w TV na odbieranie sygnału tą drogą. By wyeliminować problem kompa, trzeba by jakiś monitor podpiąć. Jak ruszy, wyłączyć integrę w BIOS'ie, ustawić jako pierwsza kartę na pci-e i spróbować odpalić ponownie przez d-sub TV.

Pzdr.,
(C)G

Do góry