kompletny laik-internet w ps3 i modem adsl

Matrious

New member
no więc jestem kompletnym laikiem w kwestii internetu w PS3 gdyż niedawno nabyłem tę konsolkę.
po pierwsze: mam model ADSL tepsy, czy da rade go jakoś podłączyć do PS3?Jak tak to przez jaki kabel i w jaki sposób, jeśli nie, to co musze mieć i ile ta rzecz będzie kosztować
po drugie:jak już będe miał internet w PS3, to oczywiście mam zamiar korzystać z usług PSStore, jakie tam trzeba podać dane?Jest jeszcze kwestia że mam 14 lat i nie mam żadnej karty kredytowej ani nic z tych rzeczy, więc czy musze wtedy podać dane osoby dorosłej aby móc ściągać dema, czy swoje i dalej juz bede mieszać?za odpowiedzi z góry dziękuje

Ru$lan

New member
Najprostsza metoda na podłączenie ps3 do sieci to zakup routera ( koszt routera z wbudowanym modemem adsl to +/- 200 zł ) - a następnie podłączenie to pestka: albo połączysz się po wifi albo pociągniesz kabel - w obydwu przypadkach konfiguracja sieci w ps jest banalna

Jeśli chodzi o usługe psstore to przy rejstracji nie musisz podawać prawdiwych danych (ale warto nawet teraz można liczyć na prezent za rejestrację )
Pozatymściąganie dem trailerów jest bezpłatne. Płacisz za pełna gry i niektóre dodatki dostępne w sklepie. Jeśli jesteś nieletni to możesz zafundować sobie przedpłaconą kartę Visa dostępną w ING - koszt 24 pln za wydanie - karte można "doładować" w banku w okienku - no i najważniejsze, że ta karta działa zarówno w Us psstore jak i w Eu psstore.

Matrious

New member
Mam jeszcze kilka pytań. Czy jak kupie sobie te kartę to będę musiał za nią co miesiąc płacić? I czy są jeszcze jakieś inne formy płatności w PSStore? A jeśli podam swoje dane i tepsa dowie sie że używam routera i do komputera i do PS3 do będę musiał coś jej dopłacać? Z góry dziękuje.

Ostatnia edycja:

andrzej2212

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ru$lan już Ci wszystko wyłuszczył (router z modemem ADSL Anex A dla TePsy).
Co do podziału łącza, to w jednym gospodarstwie domowym masz prawo zbudować sobie sieć na taką ilość urządzeń, na jaką masz tylko chęć.
Ja ze swojej strony polecam Thomson 716v5, który jest tańszą alternatywą dla o wiele droższych lecz bardzo dobrych FritzBox-ów. Korzyść z takiego routera to cztery gniazda LAN (RJ 45), wifi, oraz brama VOIP, którą można skonfigurowań na dwóch operatorów.

Do góry