Kompletnie zielony - TV do filmów, X360 i kina domowego

misiekmr

New member
Witam!

Jest to mój pierwszy post na tym Forum, jestem kompletnie zielony, ale postaram się jak najlepiej rozpisać moje potrzeby dotyczące telewizora.
Nie jestem zdecydowany na konkretną technologię, lecz jestem przekonany do telewizorów plazmowych ponieważ posiadam TV LG (Plazme) i sprawuje się dobrze, a nie odpowiada mi obraz wyświetlany przez LCD - jest taki nieostry i strasznie mnie to irytuje.
TV będzie służył do grania w dynamiczne gry na konsoli Xbox 360, oglądania filmów i to wszystko najlepiej w FullHD + możliwość podpięcia do telewizora kina domowego (dopiero będę kupował) - drugi telewizor (LG) mam do telewizji.

Odległość od ekranu: od 2m do 4m, bliżej gry dalej telewizja i filmy
Jak słońce świeci w pokoju: przedstawię na obrazku
Jak duży jest pokój: 5m x 4m
Jaki masz obecnie telewizor: Plazma LG 42cale (4 letni)
Jakie programy najczęściej oglądasz: Discovery, AnimalPlanet
Więcej oglądasz w dzień czy wieczorem: 70% dzień, 30% wieczór/noc
Preferowana wielkość telewizora: nie mniejszy niż 32 cale ale 42 to max
Preferowana marka: obojętnie, byle by nie było problemów z gwarancją
Czego nie lubisz w telewizorach: NIEOSTREGO obrazu :-x, słabiutkich kolorów, małego kąta
Jakie urządzenia będą podłączone: Xbox 360, kino domowe, odtwarzacz (prawdopodobnie BluRay), może jakaś telewizja w HD
Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: X360 70%, filmy 20%, 10% telewizja
Siedzisz na wprost czy również z kątów bocznych: siedzę na wprost lecz z telewizora może korzystać nawet 5 osób max. (filmy), lub 2 osoby (gry na split-screen'ie), jak największy kąt widzenia
Telewizor ma mieć wifi: WiFi nie jest priorytetem, lecz byłoby miło, ale LAN by się przydał
Ma czytać przez USB filmy: myślę, że odtwarzacz to rozwiąże
Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: X360 HDMI, odtwarzacz HDMI, kino jeszcze nie wiem
Jaki masz sygnał: X360 FullHD, odtwarzacz FullHD, kino jeszcze nie wiem
Ile programów HD: zero - same filmy i gry, telewizja cyfrowa, ale nie w HD
Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 8h - 10h
Ile osób zasiada przed telewizorem: 1 - 5
Ma stać czy wisieć: wisieć
Jaka klasa cenowa: do 2000zł

Gorąco dziękuję za wszelkie odpowiedzi i proszę Admina/Moderatorów o wyrozumiałość jeżeli popełniłem jakiś błąd lub zadałem banalne pytanie.

Pozdrawiam,

misiekmr
[FONT=&quot][/FONT]

SierzantHarris

New member
Bez reklam
Chętnie pomogę ale muszę się upewnić czy Ty na pewno masz plazmę czy nie czasem lcd? Bo piszesz że plazma ma ostrzejszy obraz niż lcd...ale w rzeczywistości jest dokładnie odwrotnie. Czy może chodzi Ci o ostrość w ruchu (smużenie lcd)?

misiekmr

New member
Poprawka

Przepraszam, ale nie widzę tutaj przycisku do edycji postów.

Dokładne wymiary pokoju to: 5,1m x 4,5m
Rysunek przedstawiający pokój wraz z nowym TV:
img291.imageshack.us/img291/7857/pokojmisiekmr.png

Musiałem tak zrobić, jest to ważne, a nie mogę dodawać linków.

accu

New member
Bez reklam
Witam. Czy nie uważasz , że trochę mało kasy chcesz przeznaczyć na zakup telewizora , przed którym stawiasz bardzo wysokie wymagania ?
Pozdrawiam , :)

Do góry