Kompaktowe zestawy

grt

New member
Jako totalny noob w temacie kina domowego czytając te forum nasuwają mnie się dziwne wnioski.

Czy faktycznie HK zmiata wszystkie te zestawy małego kina domowego oraz czy taki AVR 161 jest killerem Pionka VSX 529 ? Czy podane niżej zestawy to crap ?
Tannoy TFX 5.1
Yamaha NSP285BL
Canton movie ( w tym przedziale cenowym)
Taga inmove 5.1
JBL Cinema
Magnat Interior 5001
i zapewne jakieś jeszcze inne któryś gdzieś nie wyczytałem

Czy wszystko to nie gra ? Czytając forum to odpowiedź zazwyczaj jest tylko jedna - HKTS.xx oraz HK. Czy faktycznie jest taka różnica w dźwięku czy też lobby tak prężnie działa i nikt nie chce się wybić z szeregu inną odpowiedzią niż panujący trend by nie wyjść na człowieka bez "wiedzy". Powiem szczerze że dziwna sytuacja gdyż wszyscy Ci producenci obecni są na scenie audio od kij wie ile czasu i chyba nikt z nich nie jest amatorem :) . Dyskusja ?

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Są różne gusta, mi się akurat podoba HK z elektroniki, a JBL z kolumn. CO nie oznacza, że też masz to sobie kupić :)

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
HKTS grają całkiem fajnie. Kilka razy słuchałem u szwagra. Wiadomo nie jest to co kolumny "drewniane", ale w kinie domowym spełniają swoje zadanie. Dla wymagających polecam zestawy pełnowymiarowe. Gdybym kupował taki zestaw to oprócz HK chciałbym posłuchać Paradigm Cinema 70 lub 90CT, Tannoy SFX 5.1, Canton Movie i przy wyższym budżecie Bose i Sonos.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Mogę się wypowiedzieć w kwestii Tannoy'a

Jak zaczynałem przygodę z kinem domowym jakieś 15 lat temu bawiłem się
zestawami Tannoy FX 5.1 ,to tak udany zestaw że nawet dzisiaj radzi sobie z większością konkurentów ,co ciekawe jest produkowany do dzisiaj - zmianie uległa konstrukcja subwoofera .W bezpośrednim porównaniu Canton Movie wypadł bardzo słabo
Harman wcale nie ma monopolu na budowanie małych zestawów , o zestawach Kef lub Tannoy Arena nie wspominam ,gdyż te gromią Harmana niemiłosiernie

grt

New member
Może inaczej , myślę iż się nie pomylę iż większość z nas dysponuje pokojem 12m2-16m2 i zapewne ma do dyspozycji kwotę w wysokości 800-1200 w porywach do 1500 zł. Nie jestem specjalistą lecz chyba właśnie w takich warunkach najlepiej sprawdzą się kompaktowe zestawy. Dziwi mnie fakt iż Taga inmove 5.0 nie ma jakiś recenzji w necie( dobrych czy złych) , głośniki wyglądają na wykonane z drewna , same przetworniki też chyba nie najgorsze. Czy może to zagrać gorzej niż plastikowe gdyż nie chce się w to wierzyć. Każdy odradza palstikowe zestawy LG , Samsung i inne . Czy jest w tym konsekwencja? Biorę pod uwagę ceny w Polsce z podobnego zakresu i czy HKTS 16 będzie bił na głowę TANNOY SFX5.1(w UK akurat są na promocji po 170 funtów) ?

Ostatnia edycja:

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Ostatnio ściągaliśmy pod klienta głośniki wymienionej przez Ciebie firmy i już poleciały do serwisu, fabryczne rysy na obudowie, przebarwienia pod lakierem i piękny przydźwięk z sieci.

Do góry