kominek w 4k (BD & uhd tv stick

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Miałem, za dużo baterii pożerało ;)
Kiedyś była jeszcze taka apka na Pc, jedna z pierwszych tego typu.
Lachon się kręcił po pulpicie, siadała na pasku zadań i odstawiała tańce przy ikonach.
VirtuaGirl się to zwało.
Pamiętam, jest chyba nawet do dziś :)
Kurczę jakoś musiałem przegapić ta ofertę bo z tego co pamietam widziałem za 111 zł ale już się nie załapałem a za 90 to była SUPER OKAZJA !!!
Nie wiem czy to dużo czy mało, ale potrzebowałem. To chyba stała oferta. Wczoraj sprawdzałem, też ta cena
http://www.komputronik.pl/product/242514/Elektronika/Peryferia_PC/SanDisk_64GB_Ultra_Fit_USB_3_0_130_MB_s.html?gclid=CImMx7L6rMgCFQEXwwodJxcP2w&gclsrc=aw.ds.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
lolek;
W domach wolnostojących wszyscy mamy kominki.
Nie dla przyjemności ale z powodów ekonomicznych.
Palenie drewnem jest najtańszym sposobem grzania "pieczary".

Wizualizacja w UHD to fajne 4K i premiera na runku dystrybucji standardu 4K.
Mam to na FHD. Owszem kilka razy pokazałem a dziś BD leży na strychu.

ps.:
Koleś ma żywe rekiny i piranie w domowym akwarium.
Kosztuje to go 2,5K miesięcznie. Daje radę. Namawiam go na OLED TV.
Ale on TV nie ogląda.
Inny daje za wypas SKODA OCTAWIA 30K. Wariat ? Tak, bo może za to mieć OLED wypas TV w domu.

Różnie to bywa znam takich co w domach nie mają kominków ale znam też takich (to znaczy dwóch) co cały rok w nich palą i służy właśnie wyłącznie do ogrzania całego domu..
Dla mnie tak jak napisałem służy do ogrzewania na początku jesieni ( pomimo że mam rozprowadzenie na piętro) kiedy jeszcze nie jest za zimno na dworze. A zimą wyłącznie do relaksowania się że tak się wyraże... Normalnie gazem ogrzewam drogo ale wygodnie... coś za coś...

jarjar82

New member
Lolek a ja się z Tobą nie zgodzę :) Pojechałeś ten film /projekcje nader surowo jakby było to mega zło. Nie wnikam ile to kosztuje i czy warto tyle płacić ...ale mam u siebie na smarcie taką APP, a w niej akwaria...kominki...i dość fajne fotografie HQ z muzyką relaksacyjną w tle.
Lubie sobie w zimowy wieczór odpalić pilotem kominek ...i czytać książkę ...słuchając jak drwa strzelają, a za oknem "kurzy śniegiem " ...lub po prostu się zdrzemnąć ....moja mała córeczka usypiała przy tym jak na żądanie ...lub przy rybkach.

Co z tego mam ....ciekawa poświata/luminacja ..dźwięk i jakaś tam bliżej nie oszacowana atmosfera bez dymu, sadzy i tego że w bloku kominek jest czymś raczej niemożliwym. ;)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
A nie lepiej w tej cenie mieć ciekawą poświatę, luminację, atmosferę bez dymu, sadzy, nawet dające ciepło z... prawdziwego biokominka, nawet w bloku? :) W tej cenie nie będzie wielkości 46 cali, ale za kilka setek już tak ;) Pierwszy link z Ceneo 330 zł, wymiary 900x400.
58524235_8_644x461_biokominki-biokominek-900-400-czarny-wroclaw-archikart-.jpg

Nie lepsze to niż fatamorgana z płyty? :)
Jedyny minus dla mnie to brak odgłosu strzelającego drewna..., który ja akurat lubię chyba najbardziej.

Ostatnia edycja:

jarjar82

New member
Krzysztofie...tak, lepiej ...a najlepiej wieszając go obok tv w 16 m2 pokoiku.
Nie odniosłem się do ceny ....jak wspomniałem..w Samsung APP jest darmowa aplikacja tego typu ...podejrzewam, że na nowych UHTV tez mają już w 4 K.
Mi wystarcza ta FHD...i nie muszę wydawać żadnych dodatkowych "stów"..ani wieszać po ścianach czegoś co jest jako drugie urządzenie zbędne :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek a ja się z Tobą nie zgodzę :) Pojechałeś ten film /projekcje nader surowo jakby było to mega zło. Nie wnikam ile to kosztuje i czy warto tyle płacić ...ale mam u siebie na smarcie taką APP, a w niej akwaria...kominki...i dość fajne fotografie HQ z muzyką relaksacyjną w tle.
Lubie sobie w zimowy wieczór odpalić pilotem kominek ...i czytać książkę ...słuchając jak drwa strzelają, a za oknem "kurzy śniegiem " ...lub po prostu się zdrzemnąć ....moja mała córeczka usypiała przy tym jak na żądanie ...lub przy rybkach.

Co z tego mam ....ciekawa poświata/luminacja ..dźwięk i jakaś tam bliżej nie oszacowana atmosfera bez dymu, sadzy i tego że w bloku kominek jest czymś raczej niemożliwym. ;)

Spoko każdy może mieć swoje zdanie ale nie mów mi że coś takiego o czym piszesz jest lepsze i przyjemniejsze od prawdziwego kominka w przeciwnym wypadku nikt by nie robił w domach kominków tylko by kupili np. za 40 zł film ala kominek na BR i po sprawie .... a jednak ludzie wydają pieniądze, a co niektórzy naprawdę duże żeby mieć ten "gadżet" w domu. Szczególnie kiedy to robi firma typowo zajmująca się takimi rzeczami i chce się żeby kominek ( wkład) zajmował jak najmniej miejsca w salonie, do tego odpowiedni marmur itp., a jak doliczysz rozprowadzenie na piętro to uwierz na słowo przyzwoity samochód można kupić.
A propos dzieci to wiesz taki urok jest tych małych istot, że lubią przy różnych sytuacjach uspać się ... :)

jarjar82

New member
Lolek ja nic takiego nie napisałem ...że jest lepszy/e od prawdziwego kominka ...to chyba oczywista oczywistość bo zapachu żarzącego buka cieżko by podrobić.

Chodziło mi o Wasz hate na tego typu produkcje...skoro mam TV ..skoro ma on taką aplikacje ...to czemu mam ją wodą święconą wypędzać w imie prawdziwego kominka, którego i tak nie będę w bloku mieć ...:) to i to ma swoją racje bytu.

nikt idotą nie jest i nie powie że projekcja z tv jest lepsza od prawdziwego kominka...piaskowce... marmury ...samoczyszczace wkłady... rozprowadzenie grawitacyjne lub wspomagane ....podgrzewanie "ciepłej wody" do celów sanitarnych ...zapach...ciepło....no tego LCD już nie zrobi

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Spoko dlatego mówię że wielu będzie mieć swoje zdanie, aczkolwiek pewna oczywistość jest i tego się nie zmieni. Ale wydawać 180 zł na ala kominek w 4k to jak dla mnie przesada.. Ale każdy robi to co lubi... Podobnie jak ze smartem jeden używa a drugi ma to daleko w poważaniu - tak jak np. ja.

lobos

New member
Bez reklam
O, super, walnijmy sobie po choince do kieszeni i zabierajmy ją wszędzie :D
A na poważnie; zanika już wysyłanie tradycyjnych kartek na święta, listów... echh
Jeszcze wirtualny seks ;)
Zgadzam się... zanikają tradycje... Sam przyznaję się, że papierową korespondencję już dawno zamieniłem na maile.
Wszystko jest uprzedmiotowione, bez "duszy" i byle szybko i bez zbędnych ceregieli...Już nie wspomnę o naszych dzieciach...
One to powoli zaczynają żyć w wirtualnym Świecie ;-)
P.s wspomniany trzask palącego się drewna to jest TO ;-) Można tak patrzeć i słuchać... :)

bramowicz1

Active member
Bez reklam
Jak ma ktos ochote to podam wieczorem linka do pelnego BD z kominkiem. Do ogarniecia na ru torrent. Kilka sciezek z roznymi kominkami, dzwiek dts hd.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To ja już wolę to:
calm.com

Co prawda nie UHD, ale o wiele bardziej relaksujące jak kominek na tv.
25 wyciszających motywów dzwiękowych, a do tego okraszone miłymi dla oka widoczkami:

Bipo

Active member
Bez reklam
W bloku niestety nie można sobie wstawić kominka na drewno itd...;-( Ja zawsze chciałem mieć chociaż namiastkę prawdziwego kominka więc zrobiłem sobie bio...;-) Jest prawdziwy ogień, daje ciepło, wprowadza fajny nastrój i daje mi ogromną frajdę...;-) Dla mnie takie coś lepsze niż nic a tym bardziej niż ten na TV w 4k..;-)

image hosting services

Do góry