Kolumny z Biedronki

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Tak na poprawę humoru :)
Juz niebawem, na dniach, od czwartku w Biedronce ustawią się kolejki jak na premierze iPhona za oceanem.
Proszę zwrócić uwagę na specyfikacje: czterodrożne, co niespotykane nawet w high-endowych produktach. Dodatkowo ktoś pisał na forum, ze ma kolumny z biedronki i nie maja nawet bassreflexu :) co też zasługuje na uwagę, czyli budowa zamknięta wzorem najlepszych subwooferów :) (choć nie jestem pewien czy na dole nie ma czasem szzczelinowego otworu?) Ale podrożały o 100 zł. 2 lata temu były za 199 zł :(

Ostatnia edycja:

Bzik

New member
To już nawet robią kolumny z biedronek?
Jak tak dalej pójdzie to już nie zobaczymy biedronek w lato bo wszystkie przerobią na zestawy hajfi :-D

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Ja poleciałem :-D
A teraz na powaznie. Prawie co dzien przed praca odwiedzam Biedronke w celu zakupienia sniadanka :mrgreen:. Dzis patrze, stoją kolumny w kartonie. Mysle sobie, co mi tam szkodzi, zajrze głebiej. Uprzejma Pani z obsługi pomogła mi wyjąć te cuda z kartonu informujac mnie iż jesli jestem zainteresowany to mogę do 7 dni zwrócić z paragonem :mrgreen:

O ludzie jaka masakra!!!!!!!! :hihi: To mało, to trzeba zobaczyć. Zerknałem tylko jakieś 15 sekund i szybko schowałem. Jednak to co zdążyłem zobaczyć:

- oczywiscie okleina i to kiepska, jak papier, z resztą na jednym rogu delikatnie się odklejał,
- gniazda oczywiście pojedyncze i nie złocone, a ich wygląd i jakosc wykonania woła o pomstę. Tak jakby ktos wyrwał je na siłe z formy zaraz po zastygnieciu plastiku i oblał klejem.
- i teraz najlepsze. Zapewne wiekszość z Was wie jak wygladają Jamo 606 (pomijam cenę, jakość dźwieku i wykonania, stosunek jakości do ceny, grupę docelową i takie tam bla bla bla). Z przodu mają raczej tandetny czarny plastik, przez niektórych ekscytujących sie zwany czernią fortepianową, ale do rzeczy; jest płaski, gładki, płynnie załamuje światło, zgadza się? Natomiast
W tych biedronkach przody też chyba chcieli zrobić na coć podobnego, ale delikatnie mówiąc - nie udało im się. Ta plastikowa powłoczka wyglada jakby samemu, nieudolnie, młotkiem wyklepywać maskę po wypadku. BArdzo nie rowna, wręcz chropowata. Pierwsze skojarzenie to jakby zostala wykonana z plasteliny lub pokryta nierównomiernie rozpuszczonym klejem do tapet z grudkami. Chyba, że to mial byc zamierzony efekt projektanta to czapki z głow, jest to rozwiazanie za pewne oryginalne i jeszcze niespotykane.

Z pewością mozna zrobic takie kolumny samemu i osiagnać znacznie lepszą jakość wykonania, o muzyce niestety nie wspomnę.
Domyślam się, ze w srodku jest jedynie kilka cieniutkich jak nitka kabelków niedbale przylutowanych do glosnikow. W sklepie Biedronka zauwazylem pewną prawidlowosc, mianowicie kiedy pojawily sie baterie-akumulatoki, za kilka tygodni pojamwily sie ladowarki do nich, itp. Mniemam, ze niedlugo pojawi sie odtwarzacz, a nawet wzmacniacz made by biedronka,

a dżem gratis :mrgreen:

Ostatnia edycja:

marcinkoleksl

New member
co się nabijacie, może zaoferują wzmaka z radiem internetowym, odtwarzaniem flac przez usb oraz loudnessem - a to wszystko za jedyne 299 pln - hahahaahahahah:hihi::-D8)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
I w tym też Biedronka jest lepsza, gdyz nie ma idealnych warunkow studyjnych tylko zblizone do tych domowych :-D
No dobra, smiejemy się i smiejemy, sam kilka rzeczy kupilem w biedronce. Wiadomo jak z jakością w takich sklepach. Dzis juz nawet sprzedają tam meble ogrodowe, wiertarki, krzesla, baterie wannowe, buty, kwiatki, posciel, ale z tymi kolumnami to na prawde przegieli.

Ostatnia edycja:

Vaderus

New member
Bez reklam
Klasyka :)
Wszystko ślicznie luzem porozrzucane ... a tu nagle, z zaskoczenia, pełnowymiarowe kolumny hi-fi pomiędzy innymi porozrzucanymi w artystycznym nieładzie artykułami pierwszej potrzeby ;)

Attachments

• Kolumny z Biedronki.jpg
    Kolumny z Biedronki.jpg
    174,7 KB · Wyś: 1092

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
O wlasnie, to dokladnie te :) Widze, ze towar chodliwy. Mniemam, ze na kazda biedronke rzucili po jednym opakowaniu. Widac towar rozszedl sie jak cieple iPhony ;) Jak widac, nie jeden je odpakowywal. Ciekawe, dlaczego nie kupil?

Do góry