Kolumny Tannoy do kina

Abuno

New member
Czołem
Nie bardzo mogłem znaleźć temat do którego mógłbym się podpiąć i pozwoliłem sobie zamieścić oddzielny.
Posiadam Yamaha RX-V357, dokupiłem do niej ostatnio głośniki Tannoy M2 (używane) które miały iść na przód i drugie M2 na tył (jeszcze nie kupione), jest centralny Tannoy Mercury MC. Jednak przed zakupem drugiej pary M2 chciałem się poradzić czy jednak nie wsadzić na przód czegoś większego Tannoy M4 bądź M3, a M2 wrzucić na tył. Pokój 15m, zestaw montowany głównie pod kino, posiadam jeszcze ze starego zestawu subwoofer PIONEER S-W110S, który pewnie z czasem wymienię jednak jeszcze zbytnio nie myślałem na jaki.

Drunk

New member
Bez reklam
Miałem system oparty na podłogówkach, a teraz mam na satelitach. Jeśli głównie kino, to bardziej pasuje mi obecne rozwiązanie. Dźwięk jest jednolity ze wszystkich głośników. Szczególnie słychać to w grach, gdzie dźwięk jest pozycjonowany na bieżąco. Zaoszczędzoną kasę na kolumnach podłogowych warto wpakować w dobry subwoofer.

Snikers89

New member
Bez reklam
Choc osobiscie mam 4 podlogowki i to Tannoya przy okazji to szczerze moge powiedziec ze jesli chodzi o kino to monitory stykna w zupelnosci. Na tyl to tym bardziej. Takze jak juz masz 2 podlogowki to na tyl kup monitory.

duber

Member
Hej
Miałem ten sam zestaw a w sumie mam :)
Tylko do przodu kupiłem M5
Jesli chcesz zmienić na M3-4 to nie ma sensu...M2 z przodu starczy
Chyba że chcesz znacznej różnicy to M5

Będziesz bardzo zadowolony z M2 głośników w kinie i grach...
Nagrody EISA zdobyły...

Ostatnia edycja:

Snikers89

New member
Bez reklam
Ja od siebie moge powiedziec tak z wlasnego doswiadczenia.
Na poczatku mialem 4 razy Tannoy Revolution DC6T, central i tak dalej.
2 kolumny DC6T wymienilem na serie Precision 6.4 i centrala takze na serie Precision. I co hmm poprawa rzecz jasna ale bylo czuc ze cos brakuje. Wiec srebrne kable, nowe koncowki mocy i caly czas jest lepiej i lepiej.
Suma sumaru zawsze moze byc lepiej pytanie tylko co chcesz osiagnac i czy twoj budzet to wytrzyma.

Ps. Jak tylko wymienie moj Tv 55 cali na 75 to razem ze starym tv do sypialni pojda 2 podlogowki Tannoya bo i tak mi zmachol sie marnuje na strychu a 2 to na sorroundy moje podlogowki sie marnuja wiec wymienie je na monitory takze Tannoya 😆

Ostatnia edycja:

Abuno

New member
Wielkich rewolucji nie planuję, chcę tylko dokupić wspomniane fronty i po podpowiedziach rozważam wspomniane przez Duber-a Tannoy M5, bądź faktycznie kupię drugi komplet M2 i na nich oprze się przód i tył. Jestem Wam bardzo wdzięczny za podpowiedzi, z których na pewno skorzystam. Jak już zakupię fronty te czy te, to jeszcze będę Was prosił o sugestie co do subwoofera.

Abuno

New member
Witajcie, po długich poszukiwaniach nie udało mi się nigdzie zdobyć wspomnianych wcześniej Tannoy M5, kupiłem M4 i z nimi także nie było łatwo, M2 i M3 bez większych problemów dostępne, natomiast z wyższymi modelami już problem. W związku z tym iż mam już front M4, centralny MC i tył M2, pozostaje mi wymienić subwoofer i tu chylę się o Waszą podpowiedź co dokupić do takiego zestawu. Głównie kino.

Do góry