kolumny tannoy dc2

NIAKANIAKA

New member
Witam wszystkich,jestem posiadaczem amplitunera onkyo tx-sr703 mam nie maly problemik w wyboze kolumn moi faworyci to:
tannoy dc2
jamo c605
jamo c 607
Nie mam pojecia jak to by razem wspolpracowalo,a mozliwosci odsluchu niestety nie bede mial.Moze ktos z was posiada taka konfiguracje i moglby sie podzielic informacja,dodam ze slucham od pop-roka do metalu,sluchac bede 70%muza 30%kino,widzialem podobna konfiguracje u kolegi Tades moze on by cos pomogl.
Czekam z niecierpliwoscia:)

NIAKANIAKA

New member
niestety nie i niebede mogl tego zrobic siedze juz z pol roku i czytam wasze wypowiedzi na roznych forach ,ampli dopiero teraz bede mogl podlaczyc bo reforma chaty byla poprostu chcialem uslyszec cos od kogos kto moze sluchal takich zestawow jedynego co sluchalem to onkyo 604 z jbl e 80 y jakiegos strasznie drogiego denona ale nie pamietam juz nazwy tez z jbl e 80 dwa polaczenia wedlug mnie byly beznadziejne zadnej radosci z odsluchu bylo pusto i smutno...

sorki ze pisze jeden pod drugim ;
A co black:)polecilbys cos z innej polki do tego ampli?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

NIAKANIAKA

New member
chyba sie zdecyduje na te tannoy poniewaz monitor audio br 6 troche drogi a br5 maja rekomendowany wzmacniacz 40-120w moj ampli ma 130 ale tylko tak jest napisane i zastanawiam sie jeszcze co by lepiej zagralo tannoy czy br5 podobne wymiarami i chociaz nie br5 jest wezsza znaczy glosniki mniejsza srednice beda mialy ale to chyba nie znaczy ze beda graly gozej szkoda ze nie mam mozliwosci odsluchu to tak jak na wodzie pisane .Dzieki blackninja ze jestes:przynajmniej jak juz kupie i bedzie ok to sobie o tobie przypomne,jakby ci sie chcialo i moze sluchales monitor audio z onkio skrobnij 5 slow bo napalony jestem zeby kase wydac nikt nic nie doradza oprocz ciebie znaczy moze ze nikt nic nie wie tak jak ja :grin: fajnie bo wczesniej nie bralem tych glosnikow monitor audio pod uwage a to teraz dopiero mnie zakreciles FACET.Pozdrawiam

ArtS007

New member
Bez reklam
Ja dodałbym od siebie jeszcze Dali Concept. Mam nadzieję, że się dodatkowo nie zakręcisz... ;). Nad Sensys też się zastanawiałem. Na szczęście mam to już za sobą.

ArtS :)

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Może warto nagiąc trochę cenę dla Ciebie na te BR6 :) gra to bardzo poprawnie z Onkyo, ciężko cokolwiek zarzucić.

8.jpg

NIAKANIAKA

New member
Blackninja serdzeczne dzieki napewno bym skozystal z oferty ale za daleko do kraju mam:)w przyszlosci napewno bede pamietam,jutro ide wkoncu na odsluch bo razem z Artsem mi namieszaliscie tak chyba bedzie najlepiej jak cos wybiore to sie wypowiem na forum,bede wybieral z tego co poradziliscie.A Arts 007 z dali co mam tu do wyboru to
dali suite 1.7
suite 2.8
icon5
icon6
moze cos wiecej jutro w sklepach na odsluchu zobacze,jeszcze kolega Tades polecal paradigmy ale tu raczej ich nie dostane dobra jutro dzien ostateczny;
A w nastepnym tygodniu moze juw domu cos bedzie jak tak :to zrobie taki tescior:BEDE SLUCHAL NAJWIEKSZYCH KOLUMN NA SWIECIE W NAJMNIEJSZYM POKOJU NA SWIECIE takiego testu tu jeszcze nie bylo:Ddo uslyszenia....

Do góry