Kolumny Taga Harmony TAV-506 jaki amplituner

lostaboretos

New member
Witam
Przymierzam się do zakupu kolumn Taga Harmony TAV-506 (salon 21m2) i podpowiedzcie jaki amplituner. Zestaw zarówno do kina domowego jak i do filmów.
Może jakiś inny zestaw tak do około 2500zł
pozdrawiam
lostaboretos

i do tego jeszce Yamaha YST-FSW050 Subwoofer (tylko tyle miejsca). A tak wogóle czy ten sub automatycznie się włącza czy trzeba go przyciskiem kilknąć
Za pomoc dziękuję
pzdr

oczywiście budżetowo to zestaw do 2500 + kasa na sub (chyba w granicach ok.500) do daje około 3000zł
takie sprostowanie

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Henry

Active member
Bez reklam
Zobacz sobie takie przykładowe zestawy (Pioneer + Jamo 5.1)- tam jest z BD, więc są nieznacznie droższe niż twój budżet, ale bez odtwarzacza będzie pewnie w 3 tyś
Kino domowe PIONEER VSX-528 + BDP-450 + JAMO S428 HCS3 + SUB 210 - Ceneo.pl
Kino domowe PIONEER VSX-528 + BDP-150 + JAMO S 506 HCS3 + SUB 210 - Ceneo.pl
Masz tam przyzwoite amplitunery i do tego kolumny Jamo, które zagrają dużo lepiej od tej Tagi, cenowo są porównywalne, a moim zdaniem grają lepiej i w KD i w muzyce.
Możesz zobaczyć jeszcze ampli Yamaha, Onkyo, HK.
Generalnie w tym budżecie szukaj raczej coś z gotowych zestawów, bo wtedy wychodzi taniej.
Nie chodzi mi tutaj oczywiście o gotowe zestawy w marketach;)

dmk84

New member
Witam
Przymierzam się do zakupu kolumn Taga Harmony TAV-506 (salon 21m2) i podpowiedzcie jaki amplituner. Zestaw zarówno do kina domowego jak i do filmów.
Może jakiś inny zestaw tak do około 2500zł
pozdrawiam
lostaboretos

Nie tak dawno miałem podobny problem odnośnie KD i polecono mi dołożyć do TAV 606
Jak upatrzyłeś sobie Tagę to popatrz na ampli Pioneera,zdecydowana większość gotowych/zestawionych kompletów KD to właśnie Taga+Pioneer-widocznie najlepiej się zgrywają:-o

lostaboretos

New member
Witam
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.Ze względu na fakt iż pod kolumny przednie mam tylko 950mm wysokości, jestem chyba skazany na taga 506, no chyba że kosztem tv kupię mniejszy tv 50" a nie jak planuje 55" ale chyba wolę zostać przy tv większym. I zaplanowałem sobie taki zestaw Pioneer VSX-828-K + zestaw taga 506 + Yamaha YST-FSW050 Subwoofer. Chyba że ampli można znaleźć coś tańszego i lepszego.
p.s. dltatego ampli 7.1 ponieważ mam wyciągnięte przewody pod dodatkowe dwa głośniki ale mała szansa abym je dołożył a więc ampli chyba mógłbybyć 5.1

Do góry