Kolumny stereo do 5000 zł

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Nie mam za bardzo gdzie odsłuchać Silver8:sad:

Napisz mi proszę czy charakter basu jest dużo bardziej w kierunku tego co oczekuję (tak jak pisałem wyżej)?
RX6, Silver 6 można zarzucić brak basu, przy 17m2 jest go za mało oczywiście bez cudowania podniciami itp.

Silver 8 to to co podobało Ci się w Silver 6 i upragniony bas. Oczywiście po wygrzaniu 3-4 tygodni, tyle do siebie dochodzą :)

Remool

New member
Zamówiłem dzisiaj Silvery 8, jutro powinny być u mnie. Mam nadzieję, że nie będę żałował, bo tak naprawdę w Silverach 6 które odsłuchiwałem brakowało mi tylko głębszego, niższego basu, a 8 tak jak piszecie powinny go mieć. Wiem, że może trochę ryzykownie, ale góra i środek w 6 tak mi się spodobał, a do tego wygląd i wykonanie (co akurat mniej ważne, ale jak już jest to też dobrze:) ) Poprawa basu mam nadzieję będzie, a dodatkowo w przyszłości będę mógł dopieścić go doborem odpowiedniego wzmacniacza:)

Dziękuję wszystkim za pomoc, napiszę parę słów po pierwszym odsłuchu u mnie w domu.

lobos

New member
Bez reklam
Napisz koniecznie jakie wrażenia z odsłuchu w warunkach domowych?
...i zanieść foty w dziale "Nasze Zestawy" ;-)
P.s. MA Silver 8 to piękne kolumny. Jaki kolor wybrałeś?

Pan_Borowik

New member
I pamiętaj, żeby się basem nie zrazić na początku. Jak są prosto z pudełka te kolumny, to na bank bedzie "płasko", ale z czasem się wyrobią :)

Remool

New member
Jestem już po pierwszym odsłuchu u mnie w domu. W zakresie basu Silver8 grają napewno dużo lepiej od 6. Bas wcale nie jest za krótki, płytki czy też suchy czego się obawiałem. Kolumny tworzą piękną szeroką scenę, dźwięk "odrywa" się od głośników, słychać każdy szczegół, a do tego bas jest energiczny, głęboki i momentami potrafi zaskoczyć naprawdę niskim (jak na takie małe kolumny) zejściem. Ogólnie rzecz biorąc podczas odsłuchu "banan" nie znikał mi z twarzy:)

Jeszcze raz dziękuję za cenne wskazówki i pozdrawiam:)

PS. Prawdopodobnie, za jakiś czas będę szukał innego wzmacniacza, wówczas wrócę do tematu i przy okazji napiszę jak Silvery8 grają po wygrzaniu.

Do góry