Kolumny przednie i centarlny podwieszane ?

eRonin

New member
Jako świeżak (nie ten z biedry ) witam forumowiczów
Mam projektor i ekran, w związku z nietypowym rozkładem pomieszczenia (dwa skosy więc ekran nie przy ścianie )mam problem. Chciałbym kupić nowy zestaw kina domowego ampli plus kolumny, coś w stylu Taga 606 v3. Z tyłu dam radę bo sprawa prosta ale z przodu to co innego. Nie dam rady postawić kolumn na podłodze, jedyną możliwością jest powieszenie ich na półce około metr nad ziemią, podobnie z centralnym, pod ekranem nie mam jak, może na suficie? Piszę serio i zwracam się z prośbą o opinie czy to w ogóle ma sens i będzie akceptowalne. Nie jestem audiofilem i moje wymagania są raczej tylko podstawowe.

eRonin

New member
Z aktualny zdjęciem będzie problem bo remont trwa (robimy u mnie i u kolegi), przesyłam wspomniany skok z ekranem schowanym w podwieszenie (tam będzie drewniana listwa maskująca) i plan sytuacyjny.
Po rozłożeniu ekranu, za nim czyli pod skosem będą stały dwie kanapy naprzeciw siebie, po prawej i lewej stronie. Z tym że po lewej stronie zaraz za kanapą są drzwi i kolumny nie da się tam postawić. Czerwonym polem oznaczyłem sugestie co do kolumn przednich, wisiały by wtedy na półce około metra nad ziemią (nad kanapami)po bokach ekranu. Na centralny nie ma miejsca bo stałby na ziemi na drodze komunikacyjnej (na kanapach i stoliku gramy często w gry planszowe) - dlatego pomyślałem o suficie i jakiejś półce skierowanej pod kątem w dół w stronę centralnej sofy, z której oglądamy filmy.

Attachments

• 20171201_234828.jpg
    20171201_234828.jpg
    292,5 KB · Wyś: 56
  • Beznazwy-1.jpg
    Beznazwy-1.jpg
    54,4 KB · Wyś: 54

eRonin

New member
Nieśmiało się przypomnę, nikt nie przerabiał podwieszanych przednich głośników? Nawet w ramach testu przy ustawianiu kolumn u siebie? A może w takim razie lepsze wyjście to zestaw stereo 2.0?

eRonin

New member
A może jeszcze inaczej, przypuśćmy że zaryzykuję zakup i pobawię się ustawieniem, w sumie większego wyboru nie mam.
Jestem zdecydowany na Taga Harmony 606 v3, całość z ampli i subem kupowałbym po nowym roku (wysprzedaże) ale kable muszę położyć przy remoncie teraz. I tu pytanie jakim kabel położyć pod suba?

Do góry