Kolumny pod Hard Rock, Heavy Metal

lolo2

Well-known member
Bez reklam
No waśnie nie wiem.... Najpierw myślałem o kablach a dopiero potem wpadłem na pomysł zrobienia testu. :) Się nasłuchałem obietnic że będzie łał a tu .... widocznie jestem głuchy, lub na jednej kolumnie nie ma efektu, lub mam za małą wyobraźnię aby wymyślić sobie różnicę.

Jednak dam se spokój z kablami bi wiring w salonie. Kabelki to koszt min. 700zł, lepiej salkę za to rozbudować. W przyszłym tygodniu dojść nowe gadżety do mojej salki :)

Jedynie przy okazji sprawdzę jeszcze kabel 4mm^2 czy będzie różnica, ale w moim salonie wątpie.

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Mialem mozliwosc takiego porownania moich JBL 280 - wielka kolumna, 2x16.5 woofer z B&W CM1, maly monitorek. Podlaczone do NADa 356, Bowersy osmieszyly JBL pod kazdym wzgledem. O jakosci dzwieku nie bede pisal bo to przepasc ale BAS jeden maly wooferek robil lepsza robote niz 2x16.5 w JBL wiec nie zawsze rozmiar ma znaczenie a jakość danych podzespolów. Jesli mała kolumienka kosztuje 1500zl i duza kolumna tyle samo gdzie w tej pierwszej masz 2-3 razy mniej obudowy i tylko dwa glosniczki a w tej drugiej 4glosniki + wielka obudowe to w ktorej beda lepsze podzespoly? Czysta ekonomia, nie ma tak ze ktos daje za pół darmo to samo. Możesz kupic auto klasy premium za 150 tys zl gorzej wyposazone i odp. modelowy marki nie premium tez za 150 tys zl ale z o wiele bogatszym wyposazeniem. Tylko, że ten drugi model bedzie wykonany z odp. gorszych materialów. Nie wiem czy mam racje ale wydaje mi sie ze dla Ciebie liczy sie przedewszytkim efekt wow - musi być wielkie, napakowane wszystkim a jakość to sprawa mniej istotna.
Obie były podłączone do Nada?

Whiplash

New member
Bez reklam
Tak oczywiscie inaczej test bez sensu testowac. To bylo wtedy kiedy szukalem dla siebie wzmacniacza. Zapakowalem JBL do auta i pojechalem do sklepu sluchac wzmacniaczy na moich kolumnach. Po odsluchu wywiazala sie dyskusja nt. monitorków itd. Tez bylem zdania ze gdzie takie male kolumny moga dac odp. dzwiek. Sprzedawca podlaczyl mi te male CM'y i szczena mi opadla i wstyd ogarnał ;)

Te firmy sa nie popularne u nas bo maja wylaczność wiadomo gdzie ale naprawde warto je posluchac bo tak jak gra NAD 356 z DAC czy Rotel RA12 to jest poezja. Cena niestety 3500zl ale naprawde te sprzety sa warte tych pieniedzy. Co do bowersów to nie chce myslec jak graja podlogówki z tej firmy jesli maluteńkie CM sa na takim poziomie.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ta recenzja jakoś nie zachęca. Ale to tylko recenzja. Trzeba odsłuchać. Nawet ostatnio widziałem używki na allegro. Nie wiem czy nowe są dostępne.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Kurcze JBL się coś ociąga z następcami LS i Studio 5. Polacy stają się coraz zamożniejsi więc kolumny w tym segmencie by się przydały.

Do góry