Rowniez przymierzam sie do JBL STUDIO w konfiguracji 5.1. Z tego tez powodu mam pytanie, jaki ampli najlepiej sie sprawdzi, oraz ktore kolumny wybrac na front 180 czy 190?
Z racji tego, ze aktualnie mieszkam prawie na koncu swiata (Islandia
nie mam zbyt wielkiego wyboru w amplitunerach. Znalazlem jedynie 3 modele, ktore wstepnie przeszly moja liste oczekiwan i wymagan:
- PIONEER VSX-923
- ONKYO TX-NR 616
- HARMAN KARDON AVR 370
Pioneer, Onkyo moge kupic w podobnej cenie, Harman 40% drozszy. Wyczytalem, ze JBL ladnie zgrywa sie z Harman-em ale martwi mnie zbyt niska moc tego ampli przy podlaczeniu zestawu 5.1 (ledwo ponad 40W na kanal). Co byscie polecili?
Kolejny problem to wybor frontow (180 czy 190)? Powierzchnia pokoju okolo 18-20 m2. Pod sprzet bedzie podlaczony cyfrowy tuner SAT, DVD, Macbook oraz iPhone najlepiej przez AIRPLAY, ewentualnie przez USB. Sprzet glownie bedzie sluzyl do ogladania HD TV, filmy DVD, HDMI z kompa, weekendowo muzyka podczas spotkan ze znajomymi.
Majac przez wiele lat stycznosc ze sprzetem grajacym jako DJ oraz manager chcialbym zaznaczyc, ze moje uszy lubia czysty selektywny dzwiek, o lekko ocieplonym brzmieniu, delikatnie przerysowany, podbarwiony z troszke wieksza iloscia dolu ale nie meczacego glowe i nie dudniacego.
ps. bardzo przepraszam za brak polskich znakow, klawiatura IS.