Kolumny i wzmacniacz - proszę o pomoc

Caparzo

New member
Bez reklam
Trzeba bylo wnieść do pustego pokoju meble, obraz i jakieś gadżety a nie w pustym pokoju słuchać hehe
Jak zwykle robicie.mętlik gościowi z głowy. Facet 1 stereo i to denon który jest z japoni w cenie 3x większej niż gówno z marketu. To nie ma prawa nie grać. To będzie grało dobrze.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Kapusta co ty za plotki roznosisz ze borixon sprzedaje onkyo.
Przeciez pisal ze wzmaka to sprzeda ostatniego z zestawu.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Jak zwykle robicie.mętlik gościowi z głowy. Facet 1 stereo i to denon który jest z japoni

Dobrze piszesz ,slyszałem tego Denona (PMA720)"z Japonii" w połączeniu z drogimi kolumnami (Canton Vento) jeżeli to można było nazwać dobrym dźwiękiem ,to ja prędzej wróżką jestem :D

Baltazar Gąbka

New member
Bez reklam
20m2 to kawał pomieszczenia i można wstawiac podłogówki na 16cm membranach. Melodika bl40, JBL Studio 270/280, Arena 180, Monitor Audio MR6, bronze 6.

edifier12

New member
Z pewnością będę chciał posłuchać takie kolumny jak

1, Melodka Bl 40
2. Magnat Quantym 657
3. Heco Music Style 500
4. Jbl studio 280
5. Pylon Saphire 25

Niektóre kolumny są ponad budżet, ale jak mi się spodobają to dopłacę.

Mam pytanie odnośnie modeli kolumn większych, czyli Magnat Quantum 677 oraz Heco Music Style 900, Jbl Studio 290.
Czy one będą dobre do 20 m2 czy raczej za duże?
Rzecz jasna nie chodzi mi o gabaryty, tylko o to czy nie będą się dusiły.

Wzmacniacz raczej wezmę jakąs używkę. Trochę poczytałem o tych wzmacniaczach budżetowych do 1200 zł, to faktycznie troszkę są one ograniczone z mocą/wydajnością prądową.
Jak kupię kolumny to później coś dopasuję.

Kolejne pytanie , znacie może jakieś fajne salony audio w Warszawie, gdzie można byłoby coś odsłuchać w normalnej atmosferze,aby nie kręcili nosem , że chcę kupić budżetowe kolumny, a zaraz przychodzi koleś co chce zakupić audio za 50.000 zł i muszę się śpieszyć hehe, oczywiście mogą być płatne za odsłuch.

Ostatnia edycja:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Mam pytanie odnośnie modeli kolumn większych, czyli Magnat Quantum 677 oraz Heco Music Style 900, Jbl Studio 290.
Czy one będą dobre do 20 m2 czy raczej za duże?
Rzecz jasna nie chodzi mi o gabaryty, tylko o to czy nie będą się dusiły.

Mogą być problemy z opanowaniem basu ,dźwięk zacznie się zamazywać - odbije się to na przejrzystości

edifier12

New member
Ok, dzięki serdeczne Panowie. W takim razie te większe odpuszczam, nie będę ryzykował. Teraz muszę znaleźć jakieś salony audio aby odsłuchać kolumny i coś wybrać. Póki po przeczytaniu wielu stron na różnych forach to obstawiam na Melodika Bl 40, no ale to się okaże..

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Jeżeli chcesz troszkę zaoszczędzić na kolumnach to posłuchaj też JBL ES80, na 20m potrafią zagrać fajnie, ale słuchałem ich tylko z Harmanem.

Do góry