Kolumny do Yamahy rx-v757

m.stank

New member
Witam wszystkich ;)
Zwracam się do Was z pewnym pytankiem.
Dotychczas jako kino domowe używałem amplitunera Yamaha rx-v757 z głośnikami Avance Omega, jako sprzęt stereo w innym miejscu wieży Technicsa z Tonsilami Scherzo 200, każdy wie że najlepszy sprzęt to nie jest. Technics idzie na sprzedaż, a Yamaha będzie zastąpiona nowym amplitunerem, będzie teraz służyła jako sprzęt stereo i tu zaczyna się problem, gdyż potrzebuje kolumn.

Mój budżet nie jest ogromny, bo to maksymalnie 1000zł.
Sprzęt będzie używany w dobrze wyciszonym pokoju o metrażu około 6x5m.

Chciałbym, żeby po przesiadce z Avance nie odczuwał dyskomfortu podczas słuchania muzyki, nie zależy mi na wielkim basie, słucham szeroko pojętego rocka, więc głównie zależy mi na czystej średnicy i górze.

Myślałem nad kolumnami Infinity Reference 50 i nad Dali 505, jednak obydwie konstrukcje mają już swoje lata. Co o nich sądzicie i co polecacie? ;) W oko mi wpadły jeszcze Acoustic Energy AE120, Acoustic Energy Evo 3 oraz Dali Blue 6006.
Z góry dzięki za pomoc.

Ostatnia edycja:

m.stank

New member
napisałem "aaaa..." ponieważ nie wiem czemu nie chciało mi zaakceptować napisanego posta, zaraz potem edytowałem wkleiłem co napisałem wcześniej i już działa ;)

ThePepe

New member
Bez reklam
A nie masz gdzie posłuchać? Najprostszy sposób to samemu się przekonać nausznie...

Ja niestety nie miałem do czynienia z wymienionymi przez Ciebie modelami.

Pozdrawiam

m.stank

New member
Gdybym miał możliwość odsłuchu to by nie było problemu. Niestety nie mam możliwości.
Cenowo teraz wypadają porównywalnie, ae120 jest nieco starsza konstrukcją, kiedy był produkowany kosztował nieco więcej niż Evo 3 w swoich latach produkcji. Nikt nie miał styczności z tymi kolumnami?

Do góry