Kolumny do Sony STR-DB940 QS

pinochet

New member
Witam
Po tym jak spaliły mi się głośniki Creative postanowiłem kupić amplituner oraz kolumny. Padło na Sony STR-DB940 QS. Na razie gra to z kolumnami unitry nie jestem w stanie nawet sprawdzić jaki to model-nigdzie nie ma napisane. Kino będę używał w 60% do filmów oraz 40% do grania. Muzyki zawsze słucham na słuchawkach. Chciałbym na razie kupić zestaw 5.0. Cena jaka mnie interesuje do 900 zł mogą być używane. Pokój około 20m2.
Zastanawiałem się nad Kolumna STX F-200 na przódtylko nie wiem czy ten ampli da obie z nimi radę niby 200wmaja, oraz STX F-110 na tył. Na centralnym to się zastanawiam czy nie można przyoszczędzić. Chciałbym aby te kolumny miały trochę basu gdyż prędko nie kubie głośnika niskotonowego. Mogę kupić używane. Zastanawiałem się nad tonsil mildton ale naczytałem się, że tak stare konstrukcje tonsila są niewiele warte.
Nie oczekuję cudów. Chce tylko żeby zestaw 5.0 do 900zł zagrał lepiej niż logitech z-5500.

Z

zerga

Guest
moze zestaw jamo s 426.graja calkiem przyzwoicie lub rozejrzyj sie za zestawami kody,lub wharfedale vardus 400 cenowo przystepne i niezle graja ale ja bym wybral jamo

pinochet

New member
Jednak kupiłem na przód STX c-7 głównie z powodu braku gotówki. Teraz pozostaje mi problem co dobrać na tył. Czy miał ktoś styczność z STX F-110? Budżet do 300zł za dwie sztuki.

Do góry