Kolumny do 800zł

mateusz28011

New member
Witam.
Szukam kolumn do 800zł z przesyłką, aktualnie będę grać ze starą wieżą sony, a na początku roku kupie lepszy wzmacniacz. Mam małe doświadczenie odsłuchowe, niedawno z piwnicy wyciągnąłem altusy 110 i jak dla mnie grają całkiem ok. Głównie słucham modern talking, sandre, savage itp. Często mam ochotę na hardstyle, ostatnio gustuje w muzyce lil peepa, bones, xxxtentacion. Tak naprawdę nie mam żadnego gustu, słucham to co wpadnie w ucho. Od kolumn wymagam dobrego bassu. U kolegi odsłuchałem taga harmony 306 i nie mogłem uwierzyć jaki mają bass, w porównaniu do moich altusów to niebio i ziemia. Wpadły mi w oko Tannoy M3 i taga harmony 806. Myślę, że czego bym teraz nie kupił w tej cenie to i tak będzie lepsze od altusów, ale nie chce później żałować nieprzemyślanego zakupu jak to u mnie często bywa. Dziękuję z góry za wszystkie sugestie. :niewiem:

mateusz28011

New member
Z tych w tym budżecie coś warte uwagi?
allegro.pl/listing?string=kolumny%20mission&description=1&buyUsed=1&order=d&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-ele-1-3-1003&price_from=550&price_to=850

Z quadrali coś takiego ?
olx.pl/oferta/quadral-quintas-as2255-audiofilskie-120w-rms-240w-fenomen-hi-fi-gw-CID99-IDmq1Jg.html#f74ef36084

Linków nie moge dodawać to uciałem :/

mateusz28011

New member
Nie no mówię szczerze zakochałem się w wyglądzie Tannoy M3, ale nie znam się na cenach.

allegro.pl/tannoy-mercury-m3-i6994377163.html
allegro.pl/kolumny-stereo-tannoy-m3-kolce-komis-myslenice-i6996631585.html

Są warte swojej ceny czy lepiej poczekać na lepsze oferty ?

@EDIT

Myślę jeszcze nad tymi cackami
allegro.pl/mission-m74-m-74-i6989676417.html#thumb/3

Ostatnia edycja:

Borixon

Active member
Bez reklam
Ten z myslenic ma również Mission M34 za 1000zl, potarguj się i weź te, nowsze od 74 i naprawdę fajnie grają, Tannoy słuchałem ale M2 i były Ok ale wolałbym Mission. A te JBL e60 Ci nie pasują??

mateusz28011

New member
JBL pasują. Nawet znalazłem ciekawą ofertę.
olx.pl/oferta/kolumny-podlogowe-jbl-northrige-e60-wisnia-CID99-IDpgBax.html#5e7792da2f

To dobra cena ? Nie wliczona wysyłka.

Borixon

Active member
Bez reklam
Na OLX są jeszcze 3 pary, każda za 950, potarguj trochę i wyrwij od kogoś z domu a nie od handlarza. Będzie bezpieczniej. 800-900 zł to normalna dość akceptowalna cena. Tak czy siak wolałbym M34 a ten handlarz z myslenic ma akurat ładne sprzęty o daje jakaś tam gwarancje, siedzi kupę lat na rynku i trzyma sprzęty w domu na nie na ławce :)

Popytaj o historie tych za 800zl może warto.

mateusz28011

New member
Moje maksimum to naprawdę 800zł już i tak naciągnąłem budżet.

allegro.pl/tannoy-f3-i6994587019.html\

Gość wystawia tannoy m3 jako f3, może pomyłka, ale i cena fajna.

allegro.pl/mission-m74-m-74-i6989676242.html#thumb/2

One, aż taka różnica będzie w porównaniu z tymi droższymi ? Myślę, że gość zgodziłby się na 800 z wysyłką.

Borixon

Active member
Bez reklam
Nie słuchałem m74, nie rezygnuj szybko. Podrzuć każdemu z nich ofertę na 800zl i poczekaj na reakcje. Proste. M34 miałem lata temu i grały fajnie.
Tannoy M2 ma mój znajomy i tez niezłe ale raz padł mu głośnik niskotonowy.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Nie no mówię szczerze zakochałem się w wyglądzie Tannoy M3, ale nie znam się na cenach.

Tannoy to fajne kolumny ,ale raczej nie nadają się do głośnego grania .Co prawda M3 są podłogówkami ale nie przełożyło się to na większą skalę dźwięku .Druga sprawa to bas ,ma bardziej miękki charakter ,ogólnie są to kolumny o dużej muzykalności - nie męczą nie klują uszu wysokimi tonami (które są dobrej jakości) .Jeżeli lubisz takie klimaty to propozycja warta rozważenia .Te kolumny na pewno zyskają przy podłączeniu do lepszego wzmacniacza dobrym partnerem byłby Rotel ,Cambridge Audio z używanych, lub Pioneer A20 z nowych

Do góry