Kolmny do Onkyo 605, pokój 20 m

ryjoslaw

New member
Witam wszystkich!
Mam taki wielki dylemat.Wkońcu pozbywam się kolumn M-audio i nie wiem na które się zdecydować . Zastanawiam się między Jamo 606, mission 34i, quadral Q500. Co będzie najlepszym rozwiązaniem? Jesli chodzi o muzyke to praktycznie kazdy rodzaj. Chcialbym aby slużyły do kina i stereo. Lubię taki czysty soczysty dzwięk. A poże ktoś poleci coś innego w podobnej cenie? Chcialbym się zmieścić tak w ok. 1300 zł za fronty.
Dziękuje za wszystkie podpowiedzi. Pozdrawiam

ryjoslaw

New member
Kolor nie jest aż tak ważny, a muzka to naprawdę różna lubię rock, dance, pop czasami techno także muzyka taka bardzo zróżnicowana.

ryjoslaw

New member
Wielkie dzięki. To jeszcze jedna wątpliwość... Jamo 606 czy może lepsze będą Tannoy Mercury F3 albo Mission M34i do mojego Onkyo 605? Czytam dużo pozytywnych opinii na temat tych dwóch rodzaji kolumn.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

ryjoslaw

New member
Witam ponownie. Co myślicie o kolumnach KEF C7? Mogę mieć parę za 1400 zł. Czy będą pasowały do mojego Onkyo 605?

PS. Jeszcze jedno, u nas w salonie hi-fi kosztują one 2000 zł/parę a Mission 34i 1600 zł / sztukę. Dlaczego w salonie jest taka różnica w cenie?

Kaszan

New member
Z bardzo prozaicznych względów- dobrych salonów audio jest niewiele, więc nie imają się ich zasady konkurencji. Ktoś z pieniędzmi, kto nie ma zaufania do zakupów w internecie, po prostu pójdzie o takiego sklepu i kupi mimo wygórowanej ceny. Da się jednak w takim sklepie potargować jak sprzedawcy zobaczą, że nie jest się w ciemię bitym i posiada się wiedzę na temat ceny w sklepach internetowych:) Prościej jednak od razu zamówić ze sklepu internetowego z dobrą opinią- trzeba tylko zobaczyć czy sprzęt posiada gwarancję polskiego dystrybutora.

mat74

Well-known member
Bez reklam
icon1.gif
Kolmny do Onkyo 605, pokój 20 m

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Dziękuje za pomoc w wyłowieniu potrzebnych danych z tematu :)

Obejrzyj :
Jamo S718
Jamo S606
Kef C7 będą ciut przy małe ale może urzekną Cie dźwiękiem.

ryjoslaw

New member
Dzięki blackninja.
Właśnie chodzi mi najbardziej o jakość dźwięku. Czyli jeśli chodzi o jakość C7 w stosunku do Jamo 606 jest bardzo zauważalna? Słyszałem KEF serię IQ ale nie pamiętam modelu i mnie dźwięk powalił na kolana. Tylko nie pamiętam na jakiej elektronice to leciało.
Blackninja poradź co będzie lepsze, czy jak C7 będą ciut przymałe, to nie zdadzą egzaminu w takim poimieszczeniu? Czyli który model wybrać do pokoju?

Do góry