Koledzy poradźcie. Kupić Denon AVR-3313 czy Denon AVR-X2000

hans2

Banned
jak dla mnie producent jest prawie niewazny, byle by mialo jak najwyzsza wersje audyssey. dlatego napisalem o denon avr-x4000 (w tym roku xt32 potanialo u denona).

jak wybieralem ampli to yamahy mi sie podobaly ale zrezygnowalem bo nie maja dynamic eq a ja czesciej slucham ciszej niz na referencyjnym...

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
No tak ale to sprzęt 9.2. Jeżeli miałbym postawić tyle głośników to żona mnie przesiedli do garażu :)
Nie trzeba podłączać wszystkich. Wyzszy model to zazwyczaj lepsze podzespoly, wiecej funkcji, mocniejsze zasilacze, lepsze brzmienie. Tylko najtansze modele pozwalają podlczyc tylko 5.1. Nie da sie polecic jednego ampka. Tylko wlasne ucho potwierdzi Twoj wybor.

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
jak dla mnie producent jest prawie niewazny, byle by mialo jak najwyzsza wersje audyssey. dlatego napisalem o denon avr-x4000 (w tym roku xt32 potanialo u denona).

jak wybieralem ampli to yamahy mi sie podobaly ale zrezygnowalem bo nie maja dynamic eq a ja czesciej slucham ciszej niz na referencyjnym...

To jest dla mnie bardzo bliskie stwierdzenie - dziękuję bardzo.
Koledzy może coś jeszcze o głośnikach? Mam 5.1 audio oli ale kombinuję tak: że dokupię 2 klipsch na przód i zrobię z tego 7.2. Co myślicie?

WiTT

New member
Bez reklam
Mam 5.1 audio oli ale kombinuję tak: że dokupię 2 klipsch na przód i zrobię z tego 7.2. Co myślicie?
Ciekawe w jaki sposób... co najwyżej zrobisz 7.1. Tylko moje pytanie jest gdzie postawisz obecne frontowe? Z tyłu? Poczytałeś w ogóle o co chodzi z ustawieniami w THX 5.1, 7.1 etc? Czy tak tylko kombinujesz?

Skoro słuchasz często przy niskiej głośności, to kup sprzęt wydajny prądowo, który dostarczy od początku już sporo prądu kolumnom.

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Obecne frontowe postawiłbym z tyłu. Ale tylko tak kombinuję i zapewne niezbyt mądrze. Poradzicie?

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Niestety kolego, jak napisał Witt, najpierw podstawy. Kombinujesz, a to nie dobre. Fronty to pełnopasmówki i takie też pasmo jest dla nich zapisane na płytach.
Był już taki jeden użytkownik, który chciał postawić podłogówki z tyłu i to tyłem do odsłuchu, bo żonie się nie podobało. Nie rób tego. ;)

WiTT

New member
Bez reklam
Hehe, pamiętam tego kolegę, niezły agent był, ciekawe na czym się skończyło bo coś zamilkł... :D

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jestem, jestem. Tylko mój misterny plan z dokupem głośników upadł i nie wiem co zrobić

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Na żonę mam sposób. Zestaw 5.1 przywoziłem do domu po jednej kolumnie raz w tygodniu aż wszystko stanęło jak należy ale teraz potrzebuję mocny amplituner i chyba większe kolumny. A jak oli frontów nie mogę przenieść na tył i dołączyć klipsch to nie wiem co zrobić?

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zestaw Klipsch RF-82 II, RC-62 II, RB-61 II, SW-115 + Denon AVR 3313. To jest taki zestaw, który wyczytałem, że będzie mi pasował. Co myślicie? Tylko strasznie drogo :(

Do góry