Kolce do Klipsch F1

panalgsung

New member
Zainteresowałem się dodaniem kolców do moich kolumn, bo nóżki są po prostu na takich plastikowych podkładkach. Odkręciłem nóżkę i zmierzyłem, że gwint ma 5 mm. Nie mogę się doszukać kolców, które pasowałyby do takiego gwintu.

Znacie może sklep, który by takie posiadał?

Jeśli nie to musze wwiercać się w kolumnę?

I przede wszystkim - czy warto? :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Na tej stronie, z zakladce "P. Stanislaw poleca", maja koszulke audiofila :)
Oczywiscie z logo sklepu, ja zawsze bylem zdania ze to firma powinna placic za reklame i rozdawac takie za darmo, ew. za symboliczna oplatą (koszt produkcji) i powinni sie cieszyc zywa reklamą.
Z drugiej jednak strony (jak piszą) struktura haftu, która znakomicie pochłania i rozprasza fale dźwiękowe to nie byle co :)

Baltazar Gąbka

New member
Bez reklam
Na tej stronie, z zakladce "P. Stanislaw poleca", maja koszulke audiofila :)
Oczywiscie z logo sklepu, ja zawsze bylem zdania ze to firma powinna placic za reklame i rozdawac takie za darmo, ew. za symboliczna oplatą (koszt produkcji) i powinni sie cieszyc zywa reklamą.
Z drugiej jednak strony (jak piszą) struktura haftu, która znakomicie pochłania i rozprasza fale dźwiękowe to nie byle co :)
Czyli jak ktos lubi głośno słuchac to tylko na "gołą" klatę?

panalgsung

New member
krzysztofradio - mierzyłem gwint śruby, zmierzę jeszcze otwór na śrubę - może 6mm jakoś by weszło - dam znać.

Fajnie jakby ktoś prowadzący sklep, w którym są klipsche spróbował wkręcić kolec w miejsce plastikowej podstawki - jak to zrobi i będzie pasować to zamawiam :D

marikak97

Member
Uuuuuu kolego ,słucham muzyki od najmłodszych lat,ale ogólnie jest ok,tylko po prosu,chciał bym odizolowac głośniki od podłogi ,czy uzyskam lepszy efek ,nie wiem............

mors111

Active member
Bez reklam
nie zaszkodzi spróbować , sam też kiedyś to ćwiczyłem , troszkę u mnie pomagało bo podłoga drewniana na legarach i bas mocno się rozciągał , potem to wywaliłem bo podłogi z sosny i mimo podkładek zawsze z nich wypadały i wbijały mi się w sosnę , olałem i dałem filcowe podkładki by podłogi nie rysować , efekt podobny , daj kilka podkładek ( 2-3 ) i zobacz efekt

mors111

Active member
Bez reklam
pod same kolce miałem podkładki typu 5gr , potem wywaliłem kolce i dałem same filce coby podłogi nie rysować , efekt podobny

mors111

Active member
Bez reklam
chcesz piramidę zbudować ?

kolce pod kolumny lub marmur , w zależności jak się spodoba , można też kolce pod kolumny stojące na marmurze i pod marmur też kolce

można też kolumny na kolcach a marmur dać na górze by je dociążyc

Do góry