Klipsch RF-62 II

mofo77

New member
Witam,

Czy ktoś z Was używa wspomnianych w temacie kolumn z amplitunerem Yamaha RX-V1067 lub podobnym? Jeżeli tak to jakie wrażenia?

maniekn274

New member
Bez reklam
no to jak klocek już pewny,to mały problem-bo 2 modele kolumn już wybrałeś,teraz na odsłuch i sprawa załatwiona,podzwoń po sklepach zapytaj czy posiadają te kolumny na stanie i tą yamahę i na odsłuch pozdro

Ostatnio edytowane przez moderatora:

besmart123

New member
Polecam odsłuch.

Witam.
W środę byłem na odsłuchu tych kolumn i paru innych. Zrobiły na mnie piorunujące wrażenie:)
Kolejno odsłuchiwałem na wzmaku hk 980, yamaszce 700, i nadzie c326. Moim zdaniem i to bezapelacyjnie wygrał Nad. Polecam szczerze odsłuch. Ja akurat byłem w Łodzi.
Pozdrawiam

maniekn274

New member
Bez reklam
myśle że tego słowami się nie wyrazi,my często stosujemy takie słowa jak,np bass,mięsisty,pudełkowy,metaliczny,dudniący,charczący itp ale nie dla każdego np bass mięsisty to to samo,więc samemu jak nie posłuchasz to nikt cię w 100% nie uświadomi,i nie wytłumaczy.

adamllca

New member
Bez reklam
w pelni sie zgadzam z tym co napisales, wiec jak rozumiem kazdy aspekt brzmienia byl sporo lepszy u Nad-a, pytam gdyz sam szukam jakiegos wzmak do rx8, wlasnie zawezam krag do ktoregos z Nad-ow, Advance Acoustic MAP 102, Marantz PM7004 no chyba ze cos dorzuca koledzy w tej cenie.

don111

Banned
to ja wam podam teraz coś co zwyczajniej zakasuje tego Klipscha, w dodatku za śmieszne pieniądze :)
Oli Roth 40, właśnie odpiąłem moje BX6 i słucham tych kolumienek, jestem pod dużym wrażeniem, za takie pieniądze osobiście nie słuchałem lepszych podłogówek a była tego cała masa
w skrócie - dynamika, moc, bas z Klipscha w połączeniu z subtelnością i soczystością Monitor Audio BX :)

Ostatnia edycja:

JuniorMember

New member
zaintrygoałeś mnie tym postem :) zerknąłem na tego rotha i faktycznie (z fotek) estetycznie i porzadnie wykonany. Moze w wa-wie gdzies odslucham. Zadowolony jestes ze swoich BX6?

maniekn274

New member
Bez reklam
to ja wam podam teraz coś co zwyczajniej zakasuje tego Klipscha, w dodatku za śmieszne pieniądze :)
Oli Roth 40, właśnie odpiąłem moje BX6 i słucham tych kolumienek, jestem pod dużym wrażeniem, za takie pieniądze osobiście nie słuchałem lepszych podłogówek a była tego cała masa
w skrócie - dynamika, moc, bas z Klipscha w połączeniu z subtelnością i soczystością Monitor Audio BX :)
jak przy takiej cenie one faktycznie tak grają to rewelko,to chyba don111 je zostawisz,a bx-y do żyda.:)

don111

Banned
małe sprostowanie, model to Oli Roth 40, nie 4 :)
jestem bardzo zadowolony z BX6 do dziś, jednak już teraz mogę powiedzieć że Roth 40 są zdecydowanie lepszym wyborem ze względu na cenę :)
najlepsza jest bez dwóch zdań średnica, oceniam że jest nawet ciut lepsza niż w BX6, wokale, przestrzeń - wszystko bardzo wyraźne, szczegółowe i w łagodnym, nie męczącym ucha wydaniu, same wysokie tony odrobinę słabsze od MA BX, jednak i tak bardzo dobre (odrobinę bardziej wysunięte niż w BX, nie ma mowy jednak o ostrości)
bas - sprężysty, potężniejszy i bardziej dosadny niż w BX6, subwoofera nie słychać przy nich :)
co do wykonania to masz rację - jest ładne, trochę pod maskownicami prezentują się przeciętnie z tymi srebrnymi wstawkami wokół wysokotonowca, ale z maskownicami - bardzo ładne

jak przy takiej cenie one faktycznie tak grają to rewelko,to chyba don111 je zostawisz,a bx-y do żyda.:smile:
hmm to podobny poziom, na razie trudno mi określić które lepsze, coś więcej powiem za parę dni, bo są utwory gdzie jedne grają minimalnie lepiej od drugich ;)
ale jakbym nie miał BX6, to z uwagi na cenę by nie było dylematu w kwestii które wybrać :)

Ostatnia edycja:

adamllca

New member
Bez reklam
brat wczesniej posiadal te kolumienki a obecnie posiada RF82 no i jesli o dynamike i bass chodzi to klipsh napewno lepszy nawet dla przygluchego ludka jak ja , ale znowu kultura grania i srednica to juz Roth pokazuje swoja mocna strone.Wiadomo cenowo to warto kupic Roth nie powinno byc rozczarowania.

don111

Banned
porównując do RF82 to tak, ale to trochę nie fair porównywać kolumny wielkości trumny z dwoma 20cm basowcami do kolumny 1,5x mniejszej z dwoma 16-stkami :)
moje odczucia względem Klipscha tyczyły się tutułowego modelu Klipsch RF62, im Roth 40 w niczym nie ustępują pod względem basu

zaintrygoałeś mnie tym postem :) zerknąłem na tego rotha i faktycznie (z fotek) estetycznie i porzadnie wykonany. Moze w wa-wie gdzies odslucham.
jeśli ich nie trafisz nigdzie do odsłuchu to podejrzewam że nie będzie żadnego kłopotu z ich darmowym wypożyczeniem do domu, zapytaj bezpośrednio w Rafko (dystrybutor)

Do góry