Klipsch czy JBL???

wasylhh

New member
Bez reklam
Witam. Jeszcze w tym roku mam zamiar kupic ktores z tych glosnikow.

Zestaw JBL e80 (fronty), JBL e 20(surr), JBL ec25 (center)
Zestaw Klipsch Reference RF-52 (fronty), Klipsch RB 51 (surr), Klipsch RC 52 (center)

Ampli to onkyo tx-sr507. Suba sobie odmawiam bo mam CANTONa. Sprzet glownie do filmow i gier. Co mam wybrac?

Cyborg65

New member
Witam

Z tabelek to niby klipy. Skuteczność 96 przy 400W wyrwało by drzwi z futryną :fool:
Ale z życia to JBL nie schodzą nisko ale pewnie tak jak jest napisane to jest,
i w zestawach jest sub niekoniecznie ten ale z czasem jakiś.
No i najważniejsze dlaczego akurat to.
I czy to albo nic
P:lol:zdrawiam

BD

Member
Bez reklam
jbl e80 na pewno sa duzo lepsze do kina jak te RF-52 -jak chcesz juz rownac klipsch w kinie do tych jbl to tylko model 82- klipsch jest kolumna uniwersalna do stereo/kina w przeciwienstwie do jbl, to tak w skrocie....

Cyborg65

New member
Witam

BD
Błagam oświeć mnie są kolumny do kina do muzy i uniwersalne?
Czy tak ci się chlapło.
I wiem że najczęściej mamy odmienne zdania (to tak najdelikatniej )
ale teraz nie robię sobie jajek
i naprawdę proszę oświeć mnie ciemnego.
Pewno że JBL bo wyraźnie tego jakimś cudem nie napisałem, a klipów to bym nawet na działce w kiblu nie ustawił za bezczelne robienie ludzi w wała.
O sorka za próby robienia lu...........
P:lol:zdrawiam

wasylhh

New member
Bez reklam
Myslalem jeszcze o jamo 606 i QQ 5000 ale ze wzgledu na to, ze uzywal ich bede glownie do kina to nie biore ich pod uwage, bo nie sadze zeby zagraly lepiej. Mi chodzi o czyste, wyrazne i efektowne brzmienie zebym znowu za pol roku nie planowal kupna czegos innego, bo mnie zona w koncu spakuje i wystawi za drzwi :D. A moje onkyo (507) da rade z tymi JBL? W przyszlosci planuje zakupic 608 ale to jeszcze potrwa.

P.S. Gdybym mial mozliwosc je odsluchac to bym nie prosil o porade.

Ostatnia edycja:

Cyborg65

New member
Witam

Sprawdź pobór mocy odejmij ze 30% i to będzie faktyczna moc łączna na wszystkich kanałach.
Jamo to od razu olej QQ ja bym wolał JBL
Pozdrawiam:lol:

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
jeśli chcesz porównać JAmo 606 i QQ 5000 - to JBLe zagrają jak dla mnie dużo lepiej. Zresztą to inna klasa.

Do góry