klawiatura + SONY

pegmon

New member
Witam,

Jestem nowy członkiem forum i od razu z pytaniem. Przeglądałem forum i nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie. Czy można zrobić tak aby za pomocą komórki(w moim przypadku Samsung S5) i jej klawiatury pisać na ekranie telewizora (YouTube, przeglądarka, inne aplikacje). Jeśli tak to w jaki sposób to zrobić. TV (w stopce) posiada bluetooth i oczywiście Wi-Fi. Jeżeli macie patent jak to zrobić to proszę o suport ;-)

pegmon

New member
dało radę

Wstyd ;-)
Pobawiłem się trochę, poszukałem w necie i na jutubie i znalazłem. Do powyższy problem rozwiązany !. Wystarczy zainstalować na smartfonie apkę ze sklepu googla: Video&TV SideView. Można nią pisać w aplikacjach na TV, korzystać z wyszukiwania głosowego (ta funkcja wymaga pobrania dodatkowego modułu z sklepu) oraz może służyć jako mysz (wskaźnik na TV) - pomocna również przy przeglądaniu stron. Trzeba się jeszcze pobawić, ale na razie wygląda obiecująco. Jak już ja do końca przetestuję to dam znać.

waszek_rmc

New member
Ja jednak polecam klawiaturkę fizyczna. Zakupiłem za 70 zł model Rapoo e2700. Z touchpadem. Idealne zestawienie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Do góry