Klawiatura Logitech K400

jarekbob

New member
Witam
Zakupiłem sobie w/w klawiaturę do mojego nowego nabytku TV TX-L42FT60E. Podłączyłem, niby działa, ale, nie działa przycisk delete i nie można w trybie wpisywania tekstu przesuwać kursora strzałkami z klawiatury. Kursor w trybie wpisywania tekstu przesuwa się tylko za pomocą wyświetlanej klawiatury przez telewizor. I teraz moje pytanie, czy to jest wada tej konkretnej klawiatury, czy po prostu tak to działa w tym telewizorze?
Pozdrawiam.

Stanley

Member
Bez reklam
Witam

Posiadam co prawda inną bezprzewodową+myszkę, nabytą chyba ze 3 lata temu w Lidlu.

Przykładowe zachowanie:
- wciskam F2: pojawiają się ikonki aplikacji
- najeżdżam kursorami np. na Web Browser, wciskam Enter->pojawia się przeglądarka
- kursorami mogę teraz przesuwać wskaźnik myszki, najeżdżam teraz na pole adresu, naciskam Enter
- pojawia się na klawiatura ekranowa. Mogę kursorami najeżdżać na litery, mogę też oczywiście wpisywać adres url normalnie, klawiszami klawiatury ;-). Działa klawisz Backspace, który kasuje adres widoczny w polu URL.
- naciskam Esc: wychodzę z przeglądarki.

Uważam, że moja klawiatura działa poprawnie.

[EDIT]
Ups, chyba źle Cię zrozumiałem. Tobie chodzi o przemieszczanie kursora w polu pt. URL, po pojawieniu się klawiatury ekranowej. U mnie jest tak samo, czyli trzeba klikać w ikonki kursorów. Nie działa Delete, ale działa Backspace. Zatem to nie wina Twojej klawiatury, po prostu wygląda na to, że tak jest i już.

Ostatnia edycja:

jarekbob

New member
Tak, dokładnie o to mi chodziło. Poczytałem sobie instrukcję i tam pisze że niektóre przyciski klawiatury kolidują z pilotem i stąd wynika to że nie działają. Czyli tak musi być.

Do góry