Kino domowe z koniecznie malymi głosnikami

Szemot

New member
Witam. Mam pokój 25m2 i potrzebuje zestawu kina domowego 5.1/6.1 Ograniczeniem jest to, ze musza byc to male glosniki. Szukam tego do salonu a starsi nei chca parezeć na głośniki wiec nie moga byc duże. Drugie ograniczenie to cena do 1500zł. Wiem, że nie wybiore czegos cydownego ale nie przeskocze wymagań.
I jeszcze pytanko. Czy cokolwiek co byscie wybrali bedzie lepsze niż Logitech Z-5500 THX ??

asoz

New member
Tak, tak, dobre i małe to są KEF'y 3005SE, B&W MT-30 itd. ale miały być do 1500zł... poszukaj wśród plastikowych kin, albo zostań przy Logitech'ach.

asoz

New member
Ludzie !!! Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Logitechy nie potrzebują ampli. a więc jak sądze mamy 1500 zł na głośniki z ampli. Czyba, że to na same głośniki ?

Szemot

New member
nie no jak powiedzialem ma byc to zestaw. Czyli albo Głosniki z amplitunerem albo jakims tam wewnetrznym wzmacniaczem typu te Logitech.

Co do Logitecha czytalem o nim niemalze same rewelacyjne opinie (oczywiscie uwzględniajac nadal, ze sa to głośniki komputerowe a nie profesjonalny zestaw Hi-Fi). Jedynymi minusami jakie okreslali to wrazliwość na zmiany napiecia czyli jak sasiad włacza pralke itp to charczy na moment ale wszystkie tego typu opinie pochodza z mieszkan a ja mieszkam w domku jednorodzinnym wiec nie powinienem miec takiego problemu. A drugi minus okreslany to, ze niektórym głosniczki odbieraly jakieś radio długofalowe zagraniczne ale to chyba nie był powszechny problem. Obawiam sie, że za ta cene nie znajde nic lepszego z kina domowego. Czy ktos moze miał doczynienia z tymi Logitechami bądz z ich bezprzewodową wersja drozsza o 200zł i może podzielic sie opiniami czy cos takiego czy jakis tani zestaw??

Szemot

New member
qura12 - Ale czy to jest zawsze ?? i czy bardzo uciazliwe ??

A jak sprawa z tymi trzaskami jak sie włacza urzadzenia elektryczne. Tez to masz ??

qura12

Member
Bez reklam
Wygląda to tak że dopiero jak jest kompletna cisza w chacie i jak mam ucho przyłożone do głośnika dopiero wtedy da się coś usłyszeć a co do trzasków to też jakoś tak dziwnie ale dopiero w godzinach wieczornych ale tylko jak u siebie w mieszkaniu gaszę światło (i to też nie wszędzie)

Szemot

New member
Czyl wychodzi na to, ze jesli nie mam w domu ani TV ani radio to korzystajac z głosników Logitecha musze zaplacic abonement radiowo telewizyjny bo odbieram radio i nie moge go wylaczyć ??:D

qura12

Member
Bez reklam
Hmmm... dobre pytanie xD Ale chyba Niemcy(u mnie słychać radio niemieckie) są na tyle cywilizowanym krajem że nie posiadają takiej opłaty :p

Do góry