kino domowe z amplitunerem do 2500złoty

sebastianp

New member
jednak zmieniłem zdanie po odsłuchaniu w sklepie , i teraz jednak wole drewniane kolumny i amplituner, do tego blu ray, najwiecej bede ogladał na tym filmy, system 5.1, mniej słuchanie muzyki a jak juz cos to pop cos takiego cena amplitunera do 1200-1300złoty (takie znalazłem Denon AVR-1509,Onkyo TX-SR307,Onkyo HT-R518,Pioneer VSX-818,Yamaha RX-V 367,Pioneer VSX-520-K nie musza byc te ale w podobnej cenie) głosniki koda f-51f vznalazłem za 600złoty do tego jakis subek aktywny blu ray około 600zł tak zebym sie zmiescił albo przekroczył o pare złoty moj limit, bede wdzieczny za wszelko pomoc, bo juz tyle te kino wybieram ze nie moge sie zdecydowac i coraz wiekszy metlik, ale wiem napewno ze platików nie chce, te amplitunery i br zeby miały podłaczenie, wejscia, wyjscia wszystkie by nie było problemu z tv tego połaczyc itp dzieki za pomoc

killpit

New member
Kolego większośc z tych ampli nie ma dek.HD co w przypadku zakupu Blu-raya jest krokiem do tyłu.
Fakt jest taki iż budżet masz dość nie wielki to zrobię tobie małą propozycje:
Onkyo 308+QQ5000 do tego Blu Lg
Pioneer 520+Jamo 416 do tego Blu Lg albo samsung
Denon 1311+Eltax do tego Blu Lg lub samsung

sebastianp

New member
a który najtanszy amlituner ma dekoder hd ? i zeby posiadał to co na dzien dzisejszy jest potrzbne, dzieki za pomoc, te co podałes maja hd czy nie?

sebastianp

New member
a jaki amlituner z dekoderem hd i usb do 1300złoty mi radzicie, blu raya sobie jakiego wybiore, a kolumny to jestem na kode zdecydowany raczej wtej cenie

sebastianp

New member
uf znalzałem takie 4 amplitunerki w moim przedziale cenowym , teraz tylko pytanie do was w jakiej kolejnosci je ułozyc od najlepszego do najgorszego, wszytskie maja dekoder hd z tego co czytałem ale moge sie mylic, który z nich wybrac, w kolejnosci
pioneer vsx-819
pioneer vsx-820
pioneer vsx 520k
onkyo tx-sr507
denon avr-1311 ale on ma dzwiek system 5.0 niestety
dzieki za pomoc

sebastianp

New member
jeszcze doszłyt mi takie dwa kina ale nie wiem czy one do filmów sie nadaja lepiej czy do muzyki
yamaha rx v465
denon avr 1611
dzieki za pomoc

killpit

New member
Proponuję jednak niższy model ampli i lepsze głośniki bo te KODY to zero szaleństwa
Porozmawiaj na forum z Blackninją on ma b.dobre cenki i od Polskich Dystrybutorów
Moja propozycja to QQ5000 i do tego Onkyo 308 albo Pioneer 520 a blu-raya jakiegokolwiek.

sebastianp

New member
a który lepszy ten pioneer czy onkyo, pioneer ma wiecj dekoderów i jakis taki nowoczesniejszy jest , ale nie wiem ja sie nei znam na tym, a ty jak uwazasz?

killpit

New member
Wszystko kwestia gustu ale jeden i drugi są w tej samej klasie i te same dekodery posiadają.
Dla mnie Onkyo gra szczególnie w kinie dużo lepiej większa dynamika natomiast i jeden i drugi są przyzwoitymi ampkami :)

sebastianp

New member
wybiore chyba tegopioneera bardziej mi si epodoba jakos wizualnie, a ilosc podłaczen hdmi itp jest podobna? a jakie do tego kolumny za 600-700 złoty mozna dobrac?

Do góry