Kino domowe (Yamaha)3,5k

non93

New member
Witam serdecznie, zastanawiam sie nad zakupem kina domowego do mojego pokoju 20m2. Cena jaka chce przeznaczyć to maksymalnie 3500zl, pomyślałem więc ze amplituner do 2tysiecy, kolumny 1,5tyś+ okablowanie.
Sprzętu bede używał pod filmy z tv i laptopa, słuchanie muzyki(chyba w większosci) i konsole.
Bardzo zaciekawił mnie amplituner Yamaha rx - v481 i chyba (90%) sie juz na niego zdecydowałem, tylko nie wiem jakie kolumny (Quadral Quintas 6500)? Zgrałoby sie to? Jestem w tym temacie kompletnym laikiem,sprzetem interesuje sie od tygodnia :)
Czekam na wasze fachowe rady i propozycje, pozdrawiam.

Ja nie mam zielonego pojęcia co można za 1500zł kupić. Tyle to średniej klasy fronty same kosztują a gdzie zestaw 5.0 za 1500zł. Trza popatrzeć olx i allegro za używanym sprzętem lub trochę jeszcze dorzucić. Kiedyś fajny był zestaw Dali Concept za 1750zł.
Najlepiej jak do sklepu się udasz i posłuchasz jak to wszytko gra. Za 3500zł w sieciowych sklepach typu Media lub Euro coś znajdziesz i test audio zrobisz.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

non93

New member
Myślę ze budżet to i tak kosmos dla gościa który nie jest audiofilem a raczej zaczyna zabawe z czymś więcej niż glośniki w tv. Zetawy 5.0 wlasnie takie jak quadrale quintas 6500, JAMO S 526, Taga 606 ?
Na co patrzeć przy wyborze wlasnie takiego zestawu?

maciek86srt

New member
Mam ten sam dylemat co wybrac w tych pieniądzach.
W rtv euro agd jest zestaw Sony STR-DN860, Heco Victa Prime 102/202/702
przeceniony z 4000zl na 3500zl sam o nim myślałem ale jednak sie wstrzymałem bo ten amplituner chyba kiepski troche jesli chodzi o moc.

Rafal7

Banned
A kto ma to wiedzieć, posłuchaj i uslyszysz co dla Ciebie gra najlepiej.
Z tych trzech co wymieniłeś to zapewne Quadrale wypadną najlepiej.

non93

New member
To chociaż moglibyśmy ustalić jaki amplituner do 2tysiecy?
Gadka było o PIONEER VSX-830 i Onkyo TX-NR646 jest jeszcze coś w tej cenówce co by sie mogło nadawać?

RAF1977

Banned
Prawdopodobnie każdy z producentów ma jakiś model w tej cenie i raczej wiele się od siebie nie różnią.
Wybierz sobie któryś i już.
Ja parę miesięcy temu dokładnie za tą kwotę kupiłem najwyższy ubiegłoroczny model z linii Yamahy, o której wspomniałeś, czyli z linii budżetowej. Rx v779.
Powiem, że bardzo ładnie grała.

Do góry