Kino domowe w Cyfra+

mszumski

New member
Mógłbym prosić o jakieś wskazówki, co do podłączenia kina domowego 5.1 do dekodera HD Philips w Canal + do wzmacniacza Denona 1507?TV mam podłączonego przez HDMI. Próbowałem przez Coaxial w Denonie i do SPDiF ale nic. Do tego w instrukcji wzmacniacza mówią że trzeba aż do 6 kanałów podłączyć: są takie chinche że z jednej strony podłączamy jeden kabel a z drugiej rozchodzi się na 6 stron?no i czy to włąściwe podłączenie?Porszę o pomoc

ArtS007

New member
Bez reklam
Łączysz koalsjalnym. Sprawdzasz w ustawieniach tunera, czy jest aktywne wyjście cyfrowe i poprawnie przypisujesz wejście cyfrowe w Denonie. Musi zagrać.

Do połączenia 6 chinchy potrzebowałbyś takich samych wyjść w tunerze. Rozgałęzienie nic tu nie da.

ArtS :)

mszumski

New member
Coaxial dziala bo byl podłączony do DVD ale jak go przerzucam do decodera to nic a nic wiec nie wiem co siędzieje.

Czyli musze jakośuaktywnić te wyjście cyfrowe ale jak?Wchodze w ustawienia terminala a tam tylko Stereo albo Mono do wybrania.

Wzmacniacz widzie te połączenie jako PlII C TV więc problem leży po stronie dekodera.Jak włączyć te cyfrowe wyjście?

Już dzwoniłem bez obrazy ale oni nie ogarniają zabardzo.

Korzystaj z opcji edycji (Edit Post)

Ostatnia edycja:

ArtS007

New member
Bez reklam
Na Twoim miejscu zadzwoniłbym do obsługi klienta Cyfry+ lub wysłałbym im wiadomość. Powinni wiedzieć, jak to zrobić.

Korzystaj z opcji edycji, nie pisz posta pod postem.

ArtS :)

Do góry