Kino Domowe - salon 25m2, do 2000 pln

raqs

New member
czesc
prosilbym o pomoc w wyborze czegos na ksztalt kina domowego :)
pokoj wyglada tak:
imageshack.us/photo/my-images/687/salongu.jpg
metrazowo ~25 m2
Ustawienia dowolne bo i tak jeszcze tam nic nie ma :) pierwsza wizja byla aby ekran tv byl na lewej scianie, jednak nie wiem czy nie lepsze rozwiazanie bedzie standardowo ekran pomiedzy oknami.

Glosniki tylnie na 100% beda musialy wisiec przy suficie jako ze w prawym rogu jak widac sa drzwi wiec to wymusi instalacje glosnika wyzej.

Budzet to okolo 2000 pln, na wszystko, obecnie nie mam nic :) nawet kabli :) ale w zwiazku z tym budzet mozna naciagnac :)

Docelowo ma byc rzutnik przy suficie + ekran, ale do tego czasu bedzie TV.

Zastosowanie: zabawa (wii + ps3), nastepnie muzyka i film, w sumie po rowno tego bedzie :) czyli potrzeba cos w miare uniwersalnego, audiofilem nie jestem.

Dla zabawy przyciagnalem glosniki od komputera 5.1 creative z subem i efekt mi sie bardzo podobal - to tak gwoli scislosci ze nie mam raczej dobrego ucha chyba hehe :)

Wymagania estetyczne to takie zeby wszystko bylo czarne.
Z gory dziekuje i czekam na porady :)

rumburak80

New member
Bez reklam
Najlepiej jakbyś dołożył,przynajmniej 500pln do jakiegoś budżetowego zestawu na bazie kolumn podłogowych,niestety 2k na 25m to mało jeżeli ma to przyzwoicie grać.

Ostatnia edycja:

raqs

New member
czesc
to mozna zwiekszyc budzet o te 500 zl. Dalem cene 2k dlatego ze tak jak pisalem, nie mam super ucha i nie wiem czy odczuje ta roznice :) jesli masz konkretne propozycje to podaj prosze

rumburak80

New member
Bez reklam
To Harman Kardon AVR260 AVR 260 Dealer Salon Od Ręki (2699740092) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. + to JAMO S 506 HCS3 - SALON DEALERSKI, DOSTAWA 24h (2702535698) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. suba z czasem dokupisz, lub trochę słabszy ale cały zestaw ONKYO TX-NR579 + JAMO S 426 HCS3 + SUB 210 (2633161647) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Opcja pierwsza jest lepsza niestety bez suba ale za to amplituner jest mocniejszy i dobry w stereo.Zestaw drugi jest takim minimum do twojego pomieszczenia.Jeżeli zmienisz ustawienie na lewa + prawa ściana efekt powinien być lepszy i można by zwrócić uwagę na taki zestaw http://allegro.pl/harman-kardon-avr260-hkts9-hkts-9-kino-domowe-i2710289272.html

Ostatnia edycja:

raqs

New member
dzieki rowniez za odpowiedz
z glosnikow to widze ze dosc duzo leci polecen dla jamo 606 wiec najprawdopodobniej na nich stanie
co do ampla to ja sie totalnie nie znam :) ale jak jamo to zostaje harman biorac pod uwage polecane przez Was kompozycje :)
tylko kolega wczesniej pisal o 260, jest jeszcze 255, a teraz mowa o 156, wyglad dla mnie praktycznie ten sam wiec jest okej, ale czy jest tutaj cos lepszego/gorszego czy mam sie cena sugerowac?

dodam ze suba w tym tez bym chcial miec :)
blue-ray bedzie szedl z ps3 jak cos

jesli chodzi o Wharfedale to ktore dokladnie? Bo widze ze tego jest pare modeli :)
@kiki miedzy tymi dwoma ktore podales, jesli mialo by chodzic o Twoja osobe to ktory zestaw bys wybieral?

rumburak80

New member
Bez reklam
Jezeli chcesz w tym suba to chyba tylko ten zestaw miesci sie w budzecie ONKYO TX-NR579 + JAMO S 426 HCS3 + SUB 210 (2633161647) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. .Sorki będzie trochę więcej ale chyba nic lepszego nie da się sklecić z subem.Wiekszosć poleca jamo bo poprostu są tanie więc mieszczą sie w twoim budzecie.Alternatywą moga byc kolumny quadral quintas 500/5000.Ampki hk z tej serii są teraz tanie i tyle,zwłaszcza avr 260 za 1395zł z przesyłką i gwarancją PL, ja dałem za taki ponad 2k 1,5 roku temu.Oczywiscie nie polecam z tego wzgledu że mam tylko jest to najlepsza opcja teraz i w takim budżecie.W tej kasie możesz kupic ampka innego producenta ale z nizszej półki.Amplitunery H/K ogólnie są uważane za najbardziej awaryjne i często omijane przez kupujacych ale cenione za walory stereofoniczne jak na amplituner kd.

Ostatnia edycja:

raqs

New member
jesli chodzi o budzet to jak pisalem, kwote moge zwiekszyc, moze byc granica 3k, chodzilo mi o to ze daje 2k bo zawsze wychodzi sie poza budzet :) dajac 3k to doszlo by do 4k i tak dalej, kazdy wie jak to dziala :)
jamo 606 mi sie osobiscie podobaja, hk tez jest ok, wiec myslalem ze moze jamo 606 + hk 260 (albo inne cyferki bo sie nie znam) + sub z jamo 210 (strzelam tutaj)

szczerze powiem ze licze na uzytkownika blackninja ze uszczesliwi mnie cenowo i spasuje to wszystko :)

rumburak80

New member
Bez reklam
Jezeli ma byc harman to nie zmieniaj cyferek:)zostań przy 260.Modele 1xx sa dużo słabsze,no i serię x55 też bym omijał ze wzgledu na najwiekszą awaryjność.Cenowo nie wyjdzie jakoś super taniej.

Ostatnia edycja:
Do góry