Kino domowe pokój 20m.

vintage1981

New member
Witam wszystkich forumowiczów.
Bardzo bym prosił o pomoc w doborze mojego pierwszego zestawu kina domowego.
Zestawik będzie znajdował się w pokoju 20m, będzie podłączony do tv lcd toshiba 40.
Ponadto do zestawu będę chciał dokupić ps3,(więc zestaw bez jakiegokolwiek dvd).
Zestaw będzie użytkowany w 80% tv oraz filmy (BLU-RAY) i w 20% muzyka. najbardziej zależy mi na dzwięku przestrzennym, zaznaczam nie jestem audiofilem ;-).
Budżet maksymalnie do 3500zł ( o ile można coś tańszego z miłą chęcią zdam się na was panowie).
Na dzień dzisiejszy w okO wpadły mi dwa amplitunery (wysoko oceniane również na tym forum):
-HARMAN AVR 255
-ONKYO 608
-a może zaproponujecie panowie coś innego

Jeśli chodzi o głośniki tu mam problem gdyż w grę wchodzą tylko małe głośniki, niestety ze względu na rozstaw mebli nie mam miejsca na kolumny.Tylne głośniki chciałbym zawiecić na ścianie. Bardzo bym prosił o poradę co do głośników (dużo dobrych opini zebrały głośniki firmy CANTON.Co wy na to panowie?).
Z góry bardzo dziękuję za pomoc i wszelkie sugestie z waszej strony.

Jok3r

New member
Bez reklam
Z tych dwóch przy takiej proporcji to spokojnie możesz bać 608, która będzie się lepiej sprawowała w kinie domowym, natomiast jeżeli chodzi o inne propozycje w podobnej cenie to masz Yamaha 667, lub Denon 1911. Z tych trzech w kinie chyba najlepsze Onkyo, natomiast jeżeli chodzi o głośniki to zależy co kto lubi, więc najlepiej posłuchać.

vintage1981

New member
Dziękuję panowie za podpowiedzi.
Co do canton sam nie wiem. W grę wchodzą też ewentualnie głośniki HARMAN (też wielkościowo by pasowały.

vintage1981

New member
Bardzo dziękuję za podpowiedz blackninja.
Zauważyłem że również pochodzisz z Olsztyna. Czy mógłbyś mi polecić dobry i za rozsądne ceny sklep w naszym mieście??Czy lepiej i taniej w internecie?

Do góry