kino domowe lub wieża do 3,5k

pieczka

New member
Mam pytanko odnośnie sprzętu jaki chcialbym niedlugo nabyc. Nie wiem do konca co wybrac amplituner czy kino domowe czy moze jakas wieża, ze wgledu maly pokoj.
Sprzet miaby byc podlaczony do telewizora i mialby rowniez sluzyc do odsluchu muzyki.
Proprcje to ok 30%TV i 70% muzyka. Głowny nacisk na muzyke bo zona slucha a i sluch ma nie najgorszy wiec powinno to ladnie grac. Pokoj niewielki bo okolo 14m2.
Ze wzgędu na fakt że nie mam za wiele miejsca i duze kolumny sie nie zmiesczcza to w gre wchodza jakies mniejsze do powieszenia lub postawienia na szafce. Cena tak jak w temacie do 3,5k.
A i jeszcze zapomnialem dodac zeby byla mozliwosc podlaczenia zestawu po HDMI do telewizora bo tak chyba bedzie najlepiej.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli do kina głównie to HKTS20 + Harman AVR 255 i możesz brać pieniądze za bilety przy takiej jakości.
Ale mam wątpliwości. Napisałeś że 70% do muzyki.
Więc zupełna zmiana oferty .
Wybrałbym zestaw 2,0 + sub
NHT3 kolumny lub Paradigmy + jamo 200 + Ampli Pioneera 819 i tu masz dwa w jednym . Rewelacyjna muzyka - taka ze kapcie spadają co do jakości i kino jako uzupełnienie jakości wysokiej.
O ceny pytaj na priw.

dratt

Member
Witam. Podłączę się pod temat, bo podobny. Właściwie, po paru dniach czytania postów, wybrałem już taki zestaw:
Pioneer VSX-819
Pioneer DV-420
Jamo 606 Hcs 3.
Pokój spory, bo ok. 34 m kw. ale "przestrzeń muzyczna" ok. 20 m kw. (wyznaczona głośnikami i kanapą, taki dziwny kształt pomieszczenia). Do słuchania film/muzyka w proporcjach 80/20. Cena w sklepie internetowym to 3300 + koszt przesyłki. Proszę o opinie, raczej jednak nie wchodzi w grę wyższa kwota.

dratt

Member
Dzięki za pomoc. A jakaś alternatywa? Bo dokładając dvd przekroczę limit, a wolałbym jednak nie. Rozumiem, że albo jakość albo cena ale nie mam 15 lat i nie muszę mieć sprzętu, którym będę się chwalił ziomalom. Ogólny koszt to max.3500, chciałbym jeszcze w tej kwocie zmieścić kable do głośników.

dratt

Member
Dzięki za podpowiedzi, muszę się zastanowić. Gdyby coś Ci przyszło jeszcze do głowy to z góry dziękuję, nie upieram się przy żadnym elemencie zestawu.

killpit

New member
Onkyo 607+Jamo606HCS zdecydowanie natomiast co do DVD szukałbym taniego.
Szukanie zastanawianie się pewnie zakończy się tym iż i tak kolego nie znajdziesz nic lepszego w tej cenie.
Pioneer nie poradzi sobie z tymi głośnikami zapomnij luknij na wzmaka :) 265W żarty.
Onkyo 550W to o czymś świadczy.

dratt

Member
Dzięki, chyba tak się to skończy (jak zwykle zaplanowany budżet trzeba przekroczyć). A do tego zestawy jaki najlepiej dvd (blue-ray?). Bo jak już szaleć to szaleć.

Do góry