Kino domowe LG HT906TA vs Philips HTS5550/12

bodzio_piotr

New member
Witam.
Które z kin domowych polecacie LG HT906TA vs Philips HTS5550/12.
Kino ma być uzywane w sypialni, pokój 3x4 m, głównie TV i radio, czasami filmy oraz PES 3.
I nie wchodzi w grę nic innego jak typu amplituner i budżetowe głosniki.
Do salonu będę zakupywał coś w stylu Denon AVR1713 i głośniki Dali Concept 6, a do sypialni chce zwykłe kino domowe.
Różnice jakie ja widzę z danych teczhnicznych:
LG HT906TA
1. HDMI - 2 IN / 1 OUT
2. Dekoder audio:
Dolby Digital
DTS
3. Moc 1100W
4. Złącza optyczne jest
5. Regulacja tonów wysokich niskich - brak
6. Głośniki 2,5 drożne trójgłosnikowe.

Philips HTS5550/12:
1. HDMI - 1 OUT
2. Dekoder audio:
Dolby Digital
Dolby Prologic II
DTS
DTS 96/24
3. Moc 1200WW
4. Złącze optyczne brak
5. Regulacja tonów wysokich niskich - tak
6. Głośniki 2 drożne trójgłosnikowe

Już miałem kupywać LG z uwagi na HDMI dodatkowe 2 wejścia + wejście optyczne - więcej rzeczy można podłaczyć bezpośrednio bez częstych manipluacji przy kablach, ale za to LG ma mało dekoderów, nie wiadomo jak będzie grał po podpięciu Blu-Ray, Na korzyść Philipsa są tylko dodatkowe dekodery DTS 96/24 oraz Pro Logic II.
Który lepiej zagra??
Do kina domowego będzie podpięty cały czas dekoder UPC oraz Blu-Ray, czasami PES3.
Chyba że w tej cenie są jeszcze inne kina domowe DVD godne uwagi.
Proszę o poradę.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

bodzio_piotr

New member
Budżety na kino do sypialni i pokoju?

Witam.
Pieniądze nie mają za bardzo znaczenia, bardziej chodzi o to czy wykorzystam potencjał, żadko bywam w domu, mieszkam w bloku więc za głośno nie będzie grane. Zastanawiałem się zamiast tych plastików nad zestawem YAMAHA HTR3064 + prism onyx200 - bez suba. Jak to zagra podczas oglądania TV, filmy po USB, PES 3 i czasami muzyka. Poradzi sobie ten zestaw jako kino domowe w filmach?? Na razie ten zestaw zostanie zamontowany w pokoju, pod koniec roku zakupię coś lepszego a tego do sypialni przełoże.
Budżet myślę na razie około 2000 zł bez suba - zestaw który za pół roku będzie w sypialni.
Jest jeden problem, nie mam za bardzo gdzie postawić kolumny przednie czy zdają egzamin gdy będą stały na stoliku RTV?? Dlatego zastanawiałem się nad kinem domowym plastikowym bo są szerokości około 10 cm.
Poradźcie coś. Zestaw który przedstawiłem nie jest ostatecznym, to tylko propozycja, słuchałem w media i grało to ładnie ale widziałem że podciągnięte były w ustawieniach.
USB i Ethernet chyba nie potrzebuje w amplitunerze bo i w TV i w odtwarzaczu Blu-Ray posiadam to i to, chociaż jak róznica jest niewielka możecie przedstawić propozycje z tymi dodatkami.
Jeśli wchodzi w gre amplituner to trzeba by do tego dopasować odtwarzacz DVD bo w pokoju mam jedynie odtwarzacz Blu Ray a w sypialni nie - odwtarzacz DVD najlepiej jakby był z USB i ethernetem.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry