Kino Domowe LG HT552TH (kod)

Hoorus

New member
Witam,
jakieś 2 miesiące temu zakupiłem Kino Domowe firmy LG, model HT552TH.

I mam następujący problem. Jakieś 2 tygodnie temu, zablokowało mi się DVD, nie reaguje na żaden przycisk, na płytę ani na pilota.

Odtwarzacz był zawieziony do serwisu, jednak tam powiedzieli, że go nie naprawią ponieważ potrzebny jest do niego kod (hasło), bo się zablokował i trzeba odblokować hasłem.

Zawieźliśmy go tam, gdzie go kupiliśmy - facet nie potrafi pomóc, prosi o podanie hasła, które jest potrzebne do odblokowania. Jednak skąd je wziąć? Mam książeczki od tego odtwarzacza (kina) i nic o żadnym kodzie tam nie ma. Gdzie to znajdę? Proszę o pomoc.

Z tego co wiem, to LG nie wydaję sprzętów jedno-razowych. Że po miesiącu się blokuje i do śmieci.

Pozdrawiam,
Horus

Hoorus

New member
Nie wiem czy o to chodzi. Wciskam Setup i DVD nie reaguje na nic. Wciskam setup, wbijam kod. Próbowałem także po wpisaniu kodu wciskać OK lub Setup i nic, dalej to samo...

DVD Na nic nie reaguje, dzisiaj przestało reagować na Open/Close. Nie mogę włożyć żadnej płyty, a na wyświetlaczu widnieje napis "Disc Error".

Pomocy :( DVD nie reaguje na żaden przycisk.

darkmajin

Member
Bez reklam
watpie zeby jakikolwiek kod ci pomogl dvd wyglada na uszkodzone
moze padł laser ze masz disc error ale czemu przyciski nie dzialaja
zanies jeszcze raz do serwisu i oddaj na gwarancje bez gadania

Hoorus

New member
DVD nie reaguje na nic, można je tylko włączyć/wyłączyć robić głośniej i ciszej.

Nawet nie można wysunąć cd-roomu żeby płytę włożyć.

Do góry