Kino Domowe LG DH4430P plus Samsung UE40F6320

Kubadar88

New member
Nie chciałbym dublować teamtów, jeśli taki się pojawił, ale nie mogłem znaleźć nic, co konkretnie mogło by mi pomóc rozwiązać mój problem. Jak w temacie posiadam niedrogie KD LG DH4430P i chciałbym je podlączyć do TV Samsung UE40F6320. Telewizor ma wyjście optyczne ale Kino nie ma wejścia optycznego. Kino ma tylko wyjście HDMI i czincze (biały, czerwony i żółty). Wszystko ładnie gra i śmiga gdy DVD odtwarza, bo podłączyłem kablem HDMI, ale chce mieć też dźwięk z TV normalnie w głośnikach. Tu jest problem bo TV nie ma wtyczki HDMI ARC (wszystkie ma tylko IN) więc jedyna opcją jaką wymyśliłem jest dwa czincze wychodzą i podpinam je do wyjścia słuchawkowego w TV. Ale jak wiadomo jakośc tego dźwięku jets kiepska, a dekoder NC+ ani TV nie widzą w ustawieniach wogóle głośników 5.1. Moje pytanie dotyczy jakim sposobem podpiąc te kino do TV żeby była najlepsza jakość dźwieku- czy może zainwestować w jakiś konwerter HDMI do Optycznego czy jaki inny? I jeśli jakiś ekspert się zna to może mogę podłączyć do tego wszystkiego razem dekoder NC+ i konsolę PS3 tak aby wszystko miało ta samą jakość dźwięku w KD? Z góry dziękuję wszystkim za wszelkie porady i odpowiedzi

Do góry