Nie chciałbym dublować teamtów, jeśli taki się pojawił, ale nie mogłem znaleźć nic, co konkretnie mogło by mi pomóc rozwiązać mój problem. Jak w temacie posiadam niedrogie KD LG DH4430P i chciałbym je podlączyć do TV Samsung UE40F6320. Telewizor ma wyjście optyczne ale Kino nie ma wejścia optycznego. Kino ma tylko wyjście HDMI i czincze (biały, czerwony i żółty). Wszystko ładnie gra i śmiga gdy DVD odtwarza, bo podłączyłem kablem HDMI, ale chce mieć też dźwięk z TV normalnie w głośnikach. Tu jest problem bo TV nie ma wtyczki HDMI ARC (wszystkie ma tylko IN) więc jedyna opcją jaką wymyśliłem jest dwa czincze wychodzą i podpinam je do wyjścia słuchawkowego w TV. Ale jak wiadomo jakośc tego dźwięku jets kiepska, a dekoder NC+ ani TV nie widzą w ustawieniach wogóle głośników 5.1. Moje pytanie dotyczy jakim sposobem podpiąc te kino do TV żeby była najlepsza jakość dźwieku- czy może zainwestować w jakiś konwerter HDMI do Optycznego czy jaki inny? I jeśli jakiś ekspert się zna to może mogę podłączyć do tego wszystkiego razem dekoder NC+ i konsolę PS3 tak aby wszystko miało ta samą jakość dźwięku w KD? Z góry dziękuję wszystkim za wszelkie porady i odpowiedzi