kino domowe jak się zowie

franczesko23

New member
witam forumowiczów. z racji pierwszego postu, proszę o wyrozumiałość :)planuję kupic sprzet grający do domu. odwieczne pytanie co i za ile,ale do rzeczy. przesiadam sie uwaga - z logitech x-530, czyli pudełeczek od pc.przegladajac internet w poszukiwaniu sprzetu, a jestem nadal(byłem bardziej) dosyc zielony w tych sprawach, pokój 18 m2 - prawie kwadrat.zaczałem od pułapu do 2500zł. ale w miare lektury cena rosła :) i tak zawężyłem temat do dwóch rzeczy - yamaha 765 i onkyo 607. ewentualnie pioneer 919. chciałem pod to podczepic jakas Kode tak do 1000zł, ale po opiniach koda poleciała do kosza :) i tak oto na placu boju zostało QQ5000,jamo 426, 506 i jamo 606. a teraz puenta. dla laika w kwestii dzwieku nie bedzie lepszym rozwiązaniem jesli zakupie lepszy ampli typu yamaha 765 i do tego dorzuce kolumny QQ5000("wyjdzie ok 3500),czy jednak wydac wiecej na kolumny, niech beda majace pochlebne recki jamo 606, a wziasc np. yamahe 663, pioneer 819, czy onkyo 507, cena wyjdzie podobna. a post srciptum jest taki ze mam swiadomosc ze majac ok 3500 cuda sie nie złoży. dlatego licze na jakas podpowiedz.
yamaha 765(onkyo 607) + jamo 606 ?
yamaha 663 (onkyo 507, p 819) + jamo 606 ?
yamaha 765(onkyo 607) + QQ5000(jamo 426z sub200) ?
kupno fajnego sprzetu jak jest sie ograniczonym finansowo to droga porzez mękę....

franczesko23

New member
jak dobrze poszukasz to zmiescisz sie w 3,5tys zarowno z jamo s606 jak i konkretnym ampli a tu link na potwierdzenie :

Pioneer DV-420V-K VSX-919AH-K Jamo S606HCS3 - Zestaw kina domowego Pioneer w RTV EURO AGD

i wszystko z gwrancja polskiego dystrybutora, dobrze pasujace do siebie elementy... ciezko bedzie ci znalezc w tej cenie cos ciekawszego
to ci powiem ze zabiłeś mi kwieka. do tej pory faworytem była yamaha i onkyo( co prawda drozsze)ale pioneer nie jest duzo gorszy,a w tym zestawie cenowym wrecz łakomym kąskiem.

marecki6

New member
Bez reklam
onkyo 607 wcale nie jest drozsze, yamaha tak ...ale cena to nie wszystko ... gwarantuje ci ze bedziesz z tego zestawu bardzo zadowolony :) nie uwazam zeby pioneer byl gorszy

Ostatnia edycja:
Do góry