Kino domowe/głośniki do 1,5-2k (max)

inuictus

Member
Witam,

Tak jak w temacie, budżet mocno ograniczony, niestety.. wiem, wiem, w tych pieniądzach nic sensownie nie zagra, no ale jeżeli już coś by trzeba było kupić co byście polecali.

Dodam jeszcze że ilość miejsca jest mocno ograniczona (preferowane małe głośniki), do tego pokój nie jest wielkich rozmiarów 4x4.

Zastanawiam się nad:

Denon DHT-1312XP - tutaj mamy zestaw 5.1 z amplitunerem

Czy lepiej wybrać zestaw głośników komputerowych:

Logitech Z906 5.1 THX 500W - tutaj mamy same głośniki, które chyba potrafią nieźle grać.

Dodam od siebie że moje preferencje to głównie zwykłe użytkowanie TV, czasem jakieś filmy, mecze, czasem jakaś muzyka (youtube, radio).

Telewizor który będzie do tego podłączony to Samsung ue46es6570

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Z tych dwóch wybrałbym Denona. Z małych plastików zwróć uwagę też na ofertę Harmana. np. taki zestaw Harman AVR 70 + HKTS 9.

inuictus

Member
No właśnie takie kolumny stojące (jak te z MM) z automatu odpadają, najzwyczajniej nie mam gdzie ich postawić, muszą to być małe kolumny które będę mógł ustawić na szafce koło TV.

Z powyższych zestawów chyba najlepszym wyborem byłby HK AVR 70 + HKTS 9 (ok. 2200 zł), przy czym oczywiście najdroższy, w porównaniu z ONKYO HT-S4505 (1500 zł) to praktycznie 700 zł różnicy, czy różnica w dźwięku będzie aż tak zauważalna? Do tego jest ten co napisałem zestaw Denon DHT-1312XP (1600 zł).

PS. Patrzę na oferty marketowe i często występują zestawy HK AVR 70 + HKTS 5, czym one się różnią od modelu HKTS 9 i które lepsze?

Czy coś jeszcze brać pod uwagę?

Ostatnia edycja:

inuictus

Member
A może przy tak ograniczonym budżecie warto zwrócić uwage na jakiś soundbar? Czy jakość dzwięku będzie zdecydowanie gorsza? Np. W porównaniu z powyższym modelem KD HK.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Do góry