kino domowe DVD plus BluRay

nicematii

New member
w dziale blu ray nikt nikt mi nieodpisuje wiec zamieszczam temat tutaj

sytuacja wyglada tak posiadam tv sony kdl-46hx750, kino domowe samsung HT D350 , kino ma wyjscie HDMI, i optyczne, jest to kino 5.1 ma dekodery dzwieku tylko Dolby Digital i Dolby Pro Logic 2, chce kupic odtwarzacz BluRay LG BP420 , czy da sie bedzie to polaczyc tak zeby dzwiek szedl na glosniki tego kina 5.1, bo w media expert i rtv euro agd, konsultanci powiedzieli mi ze sie nieda.

nicematii

New member
ma optical audio in , to wiec czemu wszyscy Ci kosultanci zarzekali sie ze na 99% niebede mial dzwieku, ze to kino i bluray sie nieskomunikuja?

piszac ze ma wyjscie nie malem na mysli out . tylko ze poprostu da sie taki kabel tam wpiasc, jestem laikiem w tych sprawach.

Ostatnia edycja:

nicematii

New member
dobra kupilem podlaczylem , dziala, Ale puscilem film przez pendrive mkv ktory ma zapisana sciezke dzwieku 5.1 , ale kino wypuszcza mi tylko 2.1 co ustawic . w opcji kina niema prawie zadnych ustawiem audio.

lm648

Banned
Należy szukać opcji ustawienia wyjścia audio ( stereo lub AC3) w odtwarzaczu BluRay. (Instrukcja obsługi). Niektóre tak mają:)

nicematii

New member
w menu bluray , opcje audio, wyjscie cyfrowe jest do wyboru:
stereo pcm, multi-ch pcm, powtórne kod.dts, predkosc przesylu danych, co mam wybrac?

Do góry