Kino domowe do małego pokoju

artur83

New member
Witam,

Składam kino domowe do pokoju ok. 10m2, 90% kino 10% muzyka, kwota 2000-2500zł. Czy zestaw Yamaha 475/477 z kolumnami JBL Cinema 610 wystarczy czy warto dopłacić do czegoś lepszego? Nie ma to głośno grać, mieszkanie jest w bloku.

Do tego projektor i ekran, do 5000zł. Odległość oglądania 2-2,5m, do filmów i sportu. Optoma HD50 i Suprema 77" MG?

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Myślę, że zestaw proponowany przez blackninja powinien spełnić Twoje oczekiwania. Pokój masz mały i głównie filmy więc powinno być ok. Ewentualnie bym dołożył do avr161 bo ma autokalibrację.

reivilo

New member
Witam
Przeglądam forum i sam również szukam rozwiązania albo ampli stereo z siecią albo kino z małymi kolumnami.
Pokój 12m chcę podłączyć xboxa, nc+ i muzykę przez sieć.
Myślałem o Denonie x1000 i do tego albo Wharfedale Diamond 10 HCP lub Taga Harmony inMove ale nie mam gdzie przetestować i jestem w kropce. W grę wchodzą również HKTSy model opisany powyżej.
Jeżeli nie kino to również opcja stereo czyli Yamaha r-n500 i do tego dwa monitory Magnat Quantum 673 lub coś podobnego.
Będę wdzięczny za opinię.
Budżet około 3k.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pokój masz nieduży i budżet też więc jakościowo więcej zyskasz idąc w stereo. Ewentualnie jak przy filmach braknie basu to możesz dokupić suba. Z amplitunerów stereo masz jeszcze, oprócz Yamahy, Harmana 3770, Onkyo 8050. Te Magnaty są całkiem dobre. Dla porównania posłuchaj np. Monitor Audio BX2, JBL Studio 230, Paradigm Monitor Mini v 7, Dali Zensor 3.

reivilo

New member
Dzięki za odpowiedź i chyba jednak pójdę w stereo a z tego co patrzyłem to Yamaha ma najlepszy stosunek jakości do ceny i miałem okazję posłuchać na żywo choć z kolumnami Boston a26 ale grało to przyjemnie. Inne kolumny jak się uda to gdzieś spróbuję posłuchać choć pewnie moje ucho przyzwyczajone do Creativów z kompa wielkich różnic nie wyłapie.

Baltazar Gąbka

New member
Bez reklam
HK3770 + Studio 230 mocno gra.

116rmo3.jpg

Do góry