Kino domowe do malego pokoju, niedrogie - jakie ?

pdzran

New member
Witam

Telewizorek juz prawie wybralem, teraz zastanawiam sie nad malym i niedrogim kinem domowym.
Pokoj 3m x 4m , chcialbym aby odtwarzalo AVI , napisy , DVD , DVDRW.
Fajnie byloby, gdyby mozna bylo odtwarzac z pendrive i hdd (ntfs) - nie wiem czy sa takie modele.
Na poczatek chcialbym podlaczyc sygnal z anteny siatkowej i laptopa, moze konsole a na wiosne jakas cyfre.

Co wybrac ?
O ile w TV jakies blade pojecie mialem to w kinie domowym wogole.
Nie mam zbyt wyczulonego sluchu ;) szukam czegos niedrogiego i sensownie grajacego, zeby moc polaczyc w calosc wczesniej wymieniony sprzet.

Pawel

pdzran

New member
kiki napisał:
niedrogie -to znaczy ile ?
Bo dla każdego to słowo znaczy co innego :D
Moze nie bede podawal ceny, chcialbym uslyszec od Ciebie/Was ile bedzie kosztowac taki zestaw biorac pod uwage zalozenia poczatkowe - ten pendrive i hdd nie jest konieczny.
Jak juz wspomnialem, nie mam wyczulonego sluchu, raczej przecietny i nie szukam sprzetu z gornej polki.
Obecny zestaw "kina domowego" to laptop z 15.4" matryca i glosniki Logitech 2+wooferek za jakies 150 pln ;)

Pawel

Skoro nikt nic nie pisze to moze podam do powiedzmy 1500 pln.
Chcialbym kupic jakis gotowy zestaw dvd z divx i napisami oraz glosniki , lub oddzielnie dvd z divx i napisami oraz glosniki ?

Co byscie polecili w tych zakresach i dlaczego ?

Pawel

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Mauser

New member
Żeby nie zakładac nowego tematu podłączę sie pod ten sam wątek bo mam w sumie podobne wymagania z tym, że pozwolę sobie o rozszerzenie możliwości finansowych do ok. 2 tys. PLN. Pokój 5,3m X 3,6m.

Rozważałem wstępnie zakup zestwu YAMAHA VIRGO 140 ale mam pewien problem, gdyż z racji umeblowania które dostałem w spadku z mieszkaniem :) (meblościanka wzdłuż dłużej ściany) nie bardzo mam miejsce na postawienie wysokich kolumn frontowych...
czy w takim przypadku nie lepiej oddzielnie kupic amplituner z dvd a oddzielnie głośniki o mniejszych gabarytach ?

PS. Witam wszytskich na forumowiczów !:)

pdzran

New member
Ja nieco zmienie swoje zalozenia.
Na razie kupie jakis tani DVD z Divx np. Wiwa, Manta lub Koor a w przyszlosci dokupie czytnik Blue.

Mam zatem 1500 pln na amplituner plus glosniki 5+ subwoofer.
Co polecicie w takim ukladzie ?
Jak juz pisalem, nie jestem wyczulony specjalnie na jakosc dzwieku, nie musi to byc super extra zestaw, bardziej zalezy mi an tym aby moc polaczyc bezproblemowo w calosc TV 37" HD Ready , laptopa , Mante/Wiwe/Koor i w przyszlosci moze czytnik Blue.

Pawel

Ostatnia edycja:

radzix

Member
W tej cenie możesz jedynie dostać gotowca (Panasonic). Do 2000zł już coś wybierzesz. Pioneer 417 + Rubicon bez suba, będzie to jeden z tańszych zestawów na jaki będziesz mógł sobie pozwolić.

Do góry