Kino Domowe do 2k

tsc

New member
Witam!
Wiem ze takich tematów jak ten, który właśnie zakładam jest tu masa. Mam dość specyficzne wymagania i dlatego stwierdziłem, że warto założyć nowy temat.
Szukam jakiegoś Ampli+odtwarzacz+kolumny za stosunkowo nieduże pieniądze (kwota 2000 jest powiedzmy w ograniczonym stopniu płynna).
Chciałbym na tym KD uzyskać dźwięk 5.1 przede wszystkim z 2 urządzeń, które najczęściej używam, tj. Xbox 360 Elite oraz dekoder N (w przyszłości być może Cyfry+). Całość będzie podpięte do TV lcd LG LD450. Pokój ok 20m^2.
Zastanawiałem się nad plastikiem LG HT905TA(nie mogę wstawić niestety linka), jednak na innych forach koledzy polecili rozwiązanie ampli+kolumny i wysłali na to właśnie forum.
Czytałem także, że można na forum hdtv.com.pl dostać rabat na sprzęt;-)

Liczę na pomoc z Waszej strony.
Pozdrawiam

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
No słusznie zestaw amplituner plus kolumny to lepszy wybór niż "plastik".
Co do dobrych cen to rozmawiaj z kikim lub blackninja, ale 2tys ciut przymało na amplituner i zestaw 5.1 chociaż oczywiście można coś poszukać.

tsc

New member
No słusznie zestaw amplituner plus kolumny to lepszy wybór niż "plastik".
Co do dobrych cen to rozmawiaj z kikim lub blackninja, ale 2tys ciut przymało na amplituner i zestaw 5.1 chociaż oczywiście można coś poszukać.

Ok dzieki za odp.

Mam nadzieje ze koledzy w/w zaglądną do tego tematu.
Może jednak - skoro siedzisz w temacie - coś zaproponujesz od siebie?

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
No kiki i black z pewnością zaglądają do wszystkich tematów...

Co do do doradzenia to może np.
Amplituner Onkyo TX-SR308 i do tego Jamo S 426 HCS 3 + sub 200 - zmieścisz się w budżecie.
To tak na szybko, ale pytaj wymienionych wcześniej fachowców....z pewnością zdecydowanie lepiej Ci doradzą!

Edit
Oj chyba trochę pojechałem z tym zestawem bo zapomniałem o odtwarzaczu...., ale szukaj czegoś w tym stylu.

Ostatnia edycja:

krisder

New member
Bez reklam
Oczywiście, oba zestawy pozwolą na odtwarzanie dżwięku w systemie 5.0 i 5.1 z wymienionych urządzeń. Co prawda na Twoją powierzchnię odsłuchową przydałby się mocniejszy zestaw ale rozumiem - budżet. W każdym bądź razie zagrają lepiej od plastików.

tsc

New member
dowiedzialem sie ze denon robiony jest w Chinach takze troche mnie to zniechecilo do tej marki.

Co do tego Onkyo... czy w tej cenie znajde cos lepszego / podobnego? Chcialbym miec jakies wybor...

Widzialem kolumny firmy KODA... co mozecie powiedziec mi na temat tej marki?
Warto sie nad nimi zastanawiac? Chociazby z tego wzgledu ze sa rodzimej produkcji?

EDIT: i jeszce takie szybkie pytanie... czy tenLINK amplituner spelni moje wymagania? ew. ten

Ostatnia edycja:

hi-speed

New member
A co to ma za znaczenie w tym przedziale cenowym, gdzie jest produkowane, raczej zwróć uwagę na rozniecę w parametrach tych urządzeń jak np. większa moc, okres gwarancji itp...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
rzeczywiście trochę mała moc dla takich potrzeb.
Raczej walka o moc stanowi ważne zadanie :
- Pioneer 519 + dvd 420 + Jamo 506

tsc

New member
rzeczywiście trochę mała moc dla takich potrzeb.
Raczej walka o moc stanowi ważne zadanie :
- Pioneer 519 + dvd 420 + Jamo 506
Dzieki za wszsytkie sugestie....

słyszałem ze pioneery sa wlasnie slabe... w porowananiu do takich marek jak Onkyo, denon czy yamaha wypadaja blado.... slyszalem ze gosc zmienil paroletni wzmacniacz sony na ampli pioneera to myslal na poczatku ze jest zepsuty poniewaz tak kiepsko gral.

jest to dla mnie istotna informacja bo z kolei pioneery niezle wypadaja cenowo:)

EDIT: no na przykład takiecoś??

Ostatnia edycja:

piotr818

New member
Bez reklam
Nie sugeruj się wszystkimi wypowiedziami w klasie standard budżetowej wszystkie wcześniej wymienione firmy produkuja sprzęd sblizony jakościowo a Pioneer produkuje bardzo dobre amplitunery a pod względem niezawodnosci na pewno lepsze niż Yamaha. Nie mozna porównywać wzmacniacza stereo do amplitunera szczególnie tych producentów.

tsc

New member
czyli taki zestaw Pioneer VSX-519 DV420 JAMO S-426 dla mnie bedzie ok?
Zaznaczam ze chodzi mi po podpiecie przez HDMI 2 urzadzen Xbox i Nbox + DVD i uzyskanie z wszystkich dzwieku 5.1

Cena jest calkiem OK jak dla mnie. Oczywiscie w perspektywie czasu do zestawu chcialbym dokupic suba.

EDIT: tylko teraz tak jak patrze na tylni panel tego pioneera to widze tylko 2 HDMI a z DVD to juz 3 urzadzenia. Jest opcja podpiac jakos inaczej DVD i puscic sygnal na TV przez HDMI z Amplitunera?

Ostatnia edycja:

hi-speed

New member
Mozesz jeszcze rozwazyc swoj problem przez zintegrowane systemy kina oferowane przez Onkyo i Denona, ktore w tej klasie nie sa wcale gorsze od drewna, a zyskujesz fajny amplituner, ktory mozna w przyszlosci rozbudowac o lepsze kolumny no i zestaw 5.1.

Sam kiedys uzywalem w pomieszczeniu okolo 20 m Onkyo HT-S5105, teraz widze ze nie maja nic w tym przedziale cenowym ale znalazlem Denona DHT-3311XP:-D

tsc

New member
czyli taki zestaw Pioneer VSX-519 DV420 JAMO S-426 dla mnie bedzie ok?
Zaznaczam ze chodzi mi po podpiecie przez HDMI 2 urzadzen Xbox i Nbox + DVD i uzyskanie z wszystkich dzwieku 5.1

Cena jest calkiem OK jak dla mnie. Oczywiscie w perspektywie czasu do zestawu chcialbym dokupic suba.

EDIT: tylko teraz tak jak patrze na tylni panel tego pioneera to widze tylko 2 HDMI a z DVD to juz 3 urzadzenia. Jest opcja podpiac jakos inaczej DVD i puscic sygnal na TV przez HDMI z Amplitunera?
pewnie coaxial+component:)
Jeśli kupie wszystko w zestawie moge liczyc na to ze jakies kable dostane razem ze sprzetem? pytam w nigdy nie kupowalem tego typu sprzetu a chcialbym byc przygotowany na kazda ewentualnosc[/

tsc

New member
Mozesz jeszcze rozwazyc swoj problem przez zintegrowane systemy kina oferowane przez Onkyo i Denona, ktore w tej klasie nie sa wcale gorsze od drewna, a zyskujesz fajny amplituner, ktory mozna w przyszlosci rozbudowac o lepsze kolumny no i zestaw 5.1.

Sam kiedys uzywalem w pomieszczeniu okolo 20 m Onkyo HT-S5105, teraz widze ze nie maja nic w tym przedziale cenowym ale znalazlem Denona DHT-3311XP:-D

Dziekuje za sugestie ale wolalbym kupic juz cos lepszego.... poza tym nawet jakbym kiedys dokupil glsoniki 5.1 do zostana mi stare z tego zestawu... czyli biorac pod uwage ze teraz mam juz jeden komplet 5.1 glosnikow komputerowych to juz mialbym 2 komplety zagracajace strych:)

mals1

New member
Witam,
Również szukam zestawu ampli + kolumny do 2000zl do pokoju ok 20m2, głównie do KD, muzyka sporadycznie. Wybieram pomiędzy ONKYO TX-SR 308, Denon AVR-1611 i Pioneer VSX-520. Do tego kolumny Koda lub Jamo.
Czy takie zestawienie jest w miare ok? Dodam, że chcę do tego podłączyć tuner, konsolę i HDPlayera.
Tylko w denonie jest opis że puszcza sygnał po hdmi na standby, czy pozostałe też to potrafią?

killpit

New member
Chyba jednak z budżetówki wybrałbym Onkyo 538+QQ5000 przede wszystkim konkretne głośniki natomiast jeśli chodzi o przepuszczenie obrazu i dzwięku w st-by Onkyo również przesyła.
Jeśli możesz pójść posłuchać to polecam.
Byłem teraz z moim kumplem na bez Vaciu w M.M. i kupił zestaw Onkyo+QQ5000 bo w tej cenie nic tak szczegółowo nie zagrało natomiast w przypadku ampli nie zauważysz potężnej różnicy a cena jest istotna.
Pogadaj z Blackninją on ma też super cenki zapytaj ile Onkyo+QQ5000 albo Pioneer+QQ5000 kosztuje

Do góry